Klaus Iohannis, moment de reculegere la clubul Colectiv

Klaus Iohannis a ținut miercuri un moment de reculegere la Colectiv în memoria victimelor tragediei din club, aprinzând şi o lumânare.

Într-un mesaj pe Facebook, preşedintele spune că nu vrea și nu poate să uite ceea ce s-a întâmplat.

„Vreau în schimb ca, în anii ce vin, în paralel cu comemorarea victimelor și cu grija pentru supraviețuitori și familiile lor, să îndreptăm împreună ceea ce nu funcționează corect în societatea noastră,”, a scris Iohannis.

Mesajul integral:

„Am fost în această dimineață, din nou, la locul tragediei de la clubul Colectiv. S-au împlinit 40 de zile de la drama din acea noapte. Nu vreau și nu pot să uit ce s-a întâmplat. Vreau în schimb ca, în anii ce vin, în paralel cu comemorarea victimelor și cu grija pentru supraviețuitori și familiile lor, să îndreptăm împreună ceea ce nu funcționează corect în societatea noastră, pentru a nu se mai repeta o asemenea tragedie. Să ne rugăm cu toții pentru cei dispăruți! Fie ca amintirea victimelor să rămână veșnică în inimile noastre!”, a scris șeful statului.

În noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta clubului Colectiv, din sectorul 4 al Capitalei, situat într-o fostă hală a fabricii Pionierul, a avut loc incediul de amploare care s-a declanşat chiar în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity.

Focul ar fi fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului, iar flăcările s-au extins cu repeziciune în incintă. 26 de persoane au murit atunci în club din cauza arsurilor, fiind, de asemenea, intoxicați cu monoxid de carbon, dar şi alte gaze. O altă persoană a murit în drum spre spital. Iniţial fuseseră identificate 186 de persoane rănite, dar în săptămânile următoarele numărul celor care au pierdut lupta cu viaţa a tot crescut, tragicul bilanţ ajungând la 60.

Ministerul de Interne a instituit ulterior Planul roșu de intervenție, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu național.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.