Klaus Iohannis o pune la punct pe Norica Nicolai

În cadrul unui interviu acordat postului Realitatea TV, Klaus Iohannis, cu multă diplomaţie, a criticat-o pe Norica Nicolai, vizavi de ultimele ei ieşiri la Antena3. Reamintim, vineri, Norica Nicolai a declarat la Antena3 că şi-ar dori ca preşedintele României să fie un etnic român, nu unul aparţinând minorităţilor naţionale. Tot la respectivul post de televiziune, europarlamentara liberală (alături de liderul ALDE, Guy Verhofstadt care a intrat joi seara telefonic pe post) s-a pronunţat categoric împotriva aderării PNL la PPE şi împotriva unei fuziuni, indiferent sub ce formă cu PDL.

Replica lui Iohannis a fost următoarea: „După părerea mea fiecare persoană este liberă să declare orice. Dar nu oricum. Dacă sâmbătă este congres al partidului din care faci parte nu te duci joi sau vineri la televizor să-ţi spui opiniile pe unele subiecte care se discută la congres. La congres, unde se decide prin vot pot să ridici acele chestiuni (…) Nu știu de ce sunt supărați (Nicolai şi Verhofstadt – n.a.) și de ce o iau foarte personal, pentru că aici este vorba despre un proiect politic al PNL. Singurul organism care poate hotărî direcția politică este Congresul. Congresul se va exprima prin vot. E foarte clar că nu toată lumea agreează această problemă (intrarea în PPE), dar de la a nu agrea până la a face o supărare privată din această chestiune e cale lungă. Ar fi bine să privim aceste probleme cu mare răspundere, cu mare seriozitate dar cred că e greșit să facem o problemă de război personal dintr-un proiect politic, care în definitiv privește întreg partidul”, a spus Iohannis.
Legat de faptul că Norica Nicolai nu agreează decât un etnic român la Palatul Cotroceni, Iohannis a spus: „Nu mi s-a părut deloc elegant ca aceste opinii, unele îndreptate împotriva unei persoană, să fie exprimate înainte cu două zile înainte la televizor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.