Klaus Iohannis, preşedintele-urmăritor

„Mă preocupă, mă interesează şi urmăresc cu atenţie şi, recunosc, cu un pic de îngrijorare evoluţia.” Declaraţia nu a fost făcută de selecţionerul Naţionalei, Anghel Iordănescu, ca urmare a faptului că jucătorii pe care-i în vedere pentru Campionatul European de Fotbal din Franţa au evoluţii şterse spre penibile. Declaraţia îi aparţine preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a fost făcută în contextul morţii bebeluşilor din Argeş.

Nu-i, totuşi, prea mult? Nu-i prea mult să-i dai unui om un salariu decent, fonduri de protocol, vilă de protocol, consilieri personali, limuzine şi coloane oficiale doar pentru ca acesta să stea şi să urmărească? Nu-i prea mult să se consume atâta energie, atâţia bani şi atâţia nervi, să se certe mamă cu fiică şi frate cu soră, pentru alegerea unui preşedinte, care să se îngrijoreze un pic, doar un pic? Nu-i prea mult ca o persoană în care şi-au pus speranţa milioane de oameni să fie plecată mereu în concedii ori acase, adică la una dintre casele sale din Sibiu, şi să stea toată ziua pe Facebook, iar din când în când să iasă şi să spună că urmăreşte şi că-i îngrijorată?

De urmărit are cine să urmărească în ţara asta. Sunt serviciile speciale şi procurorii DNA şi ai celorlalte parchete. Are şi cine să se îngrijoreze. Sunt milioanele de simpli cetăţeni care se uită la ştiri şi care sunt de-a dreptul îngrijoraţi că autorităţile bâjbâie de săptămâni întregi în depistarea cauzelor care au dus la moartea bebeluşilor din Argeş şi că preşedintele României apare doar pentru a spune că urmăreşte situaţia şi că este un pic îngrijorat.

România a scăpat din mâinile preşedintelui-jucător şi a încăput pe mâinile preşedintelui-urmăritor. Un preşedinte care o ţine în braţe, se uită la ea şi-i spune că o urmăreşte cu atenţie şi cu îngrijorare, doar cu un pic de îngrijorare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.