Klaus Iohannis, tenisul şi luptele

Conform unui comunicat al Preşedinţiei României, Klaus Iohannis a discutat la telefon cu cancelarul Germaniei, iar „Angela Merkel a exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie în România şi s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen”.

În ţara al cărei cancelar este Angela Merkel, fostul mare fotbalist german Uli Hoeness a revenit în funcţia de preşedinte al puternicului club de fotbal Bayern Munchen, după ce a fost încarcerat 21 de luni. La scurt timp după realegerea sa, domnul Hoeness a declarat că se simte în continuare respectat în lumea fotbalului, dar şi că a devenit mai modest şi mai puţin direct în declaraţii după lunile de detenţie. Instanţa germană l-a condamnat pe domnul Hoeness la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru o evaziune fiscală de aproximativ 28 de milioane de euro. Conform legislaţiei germane, preşedintele clubului Bayern Munchen ar fi avut şanse mari să primească o pedeapsă cu suspendare dacă ar fi recunoscut de la bun început că a comis o evaziune fiscală de 28 de milioane de euro. Numai că Uli Hoeness a scris în autodenunţ că ar fi vorba despre o pagubă de doar 3,2 milioane de euro.

Fostul mare internaţional român Gică Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare în „Dosarul transferurilor”, pentru un prejudiciu de un milion de dolari. Domnul Popescu a fost eliberat condiţionat după ce şi-a ispăşit jumătate din pedeapsă. Gică Popescu a fost încarcerat cu toate că era la prima abatere gravă, şi-a recunoscut vina şi a achitat prejudiciul. Înainte de a fi închis, Gică Popescu era candidatul cu cele mai mari şanse să preia preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Acum, domnului Popescu nu-i mai arde de şefia fotbalului românesc, într-o ţară în care o pedeapsă de trei ani dată de Justiţie este imediat dublată de o condamnare pe viaţă pe care ţi-o dau înfocaţii susţinători ai aşa-zisului stat de drept. În spaţiul public au apărut informaţii că Gică Popescu îşi pregăteşte din nou candidatura pentru şefia FRF, în condiţiile în care va intra în vigoare Ordonanţa graţierii. În replică, fostul mare fotbalist a scris pe contul său de Facebook: „În legătură cu ultimele declaraţii apărute în spaţiul public, conform cărora eu aş dori să candidez din nou la preşedinţia Federaţiei, ţin să precizez că acesta este un subiect încheiat pentru mine. Aşa cum am spus-o şi în alte rânduri, eu nu voi mai candida pentru funcţia de preşedinte FRF şi dezaprob în totalitate aceste afirmaţii din mass-media”.

Angela Merkel, care este pasionată de fotbal, cu siguranţă că ştie povestea lui Uli Hoeness, dar nu o cunoaşte pe cea a lui Gică Popescu, românul care a fost căpitanul Barcelonei şi al Naţionalei, pentru care a jucat de peste 100 de ori. În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, acesta nu are nici o treabă cu fotbalul, pasiunile sale fiind tenisul şi luptele. Luptele pentru putere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.