Klaus Iohannis va contesta pierderea în justiţie a unei case

Într-un interviu acordat TVR, preşedintele României, Klaus Iohannis a fost întrebat, printre altele cum vede decizia Curţii de Apel Braşov, în urma căreia a pierdut un imobil. „Aceasta soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi, împreună cu avocaţii mei, căutam cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a afirmat Klaus Iohannis.
Reamintim, Curtea de Apel Braşov, a anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din centrul Sibiului, achiziţionat în 1999 de către Klaus Iohannis. Instanţa a considerat că vânzătorul deţinea ilegal imobilul, iar Iohannis a fost considerat ca fiind cumpărător de rea credinţă, chiar dacă preşedintele, în concluziile scrise depuse, menţiona că s-a bazat pe o decizie dată în urmă cu 20 de ani de o instanţă sibiană. Cum decizia Curţii de Apel Braşov este una definitivă, şi în situaţia în care în plan intern nu mai există căi de atac, nu este exclus ca Iohannis să atace la CEDO pierderea casei, el urmând să solicite recunoaşterea calităţii de cumpărător de bună credinţă. Menţionăm că atunci când o persoană este considerată ca fiind cumpărător de rea credinţă, această situaţie nu reprezintă o infracţiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.