Klaus Virgulă Iohannis

Curtea Constituţională a dat (o decizie în privinţa anchetei procurorilor în cazul OUG 13), Klaus Werner Iohannis a luat (la cunoştinţă), fie numele procurorilor (Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr) lăudate. Preşedintele României a declarat, cu seninătatea-i caracteristică atunci când neagă evidenţele, că „nu este prima dată când CCR constată că a existat un conflict între instituţii. Aceste hotărâri ale CCR sunt foarte bune pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. Nu cred că trebuie luate măsuri administrative. Trebuie luată decizia CCR, studiată motivaţia şi aplicat ce scrie acolo. (…) Sunt foarte mulţumit de activitatea procurorului general şi a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT. Asta este opinia mea. Sincer, nu cred ca cineva va solicita aşa ceva”.

La fel de senin este Klaus Werner Iohannis şi atunci când este întrebat cum se simte după ce instanţa l-a lăsat fără una din multele sale case, fără imobilul de pe urma căruia a câştigat sute de mii de euro ca urmare a închirierii acestuia unei bănci comerciale: „Pot să-i asigur pe toţi că nu am niciun fel de problemă morală. Fiind o decizie definitivă, ea va fi respectată la virgulă”.

Dar ce onoare pe Statul de Drept pe care Klaus Werner Iohannis tot spune că-l apără de penali, ca preşedintele României să promită că va respecta o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei. Şi nu a o va respecta oricum, ci, atenţie, la virgulă. Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, CSM-ul, dar chiar şi judecătorul CCR Livia Stanciu, pe persoană fizică, ar trebui să salute decizia lui Klaus Werner Iohannis de a respecta o hotărâre a instanţei, care nu-l avantajează. În ceea ce-l priveşte pe domnul preşedinte, acesta ar trebui să le dea o nouă lovitură penalilor, scriind o carte intitulată „Virgulă cu virgulă”, în care să explice cum va respecta domnia sa hotărârea instanţei de judecată. O carte pe care să o semneze Klaus Virgulă Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.