×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:10
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Klaus Virgulă Iohannis
Sorin Avram
Sorin Avram

Curtea Constituţională a dat (o decizie în privinţa anchetei procurorilor în cazul OUG 13), Klaus Werner Iohannis a luat (la cunoştinţă), fie numele procurorilor (Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr) lăudate. Preşedintele României a declarat, cu seninătatea-i caracteristică atunci când neagă evidenţele, că „nu este prima dată când CCR constată că a existat un conflict între instituţii. Aceste hotărâri ale CCR sunt foarte bune pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. Nu cred că trebuie luate măsuri administrative. Trebuie luată decizia CCR, studiată motivaţia şi aplicat ce scrie acolo. (…) Sunt foarte mulţumit de activitatea procurorului general şi a procurorilor şefi de la DNA şi DIICOT. Asta este opinia mea. Sincer, nu cred ca cineva va solicita aşa ceva”.

La fel de senin este Klaus Werner Iohannis şi atunci când este întrebat cum se simte după ce instanţa l-a lăsat fără una din multele sale case, fără imobilul de pe urma căruia a câştigat sute de mii de euro ca urmare a închirierii acestuia unei bănci comerciale: „Pot să-i asigur pe toţi că nu am niciun fel de problemă morală. Fiind o decizie definitivă, ea va fi respectată la virgulă”.

Dar ce onoare pe Statul de Drept pe care Klaus Werner Iohannis tot spune că-l apără de penali, ca preşedintele României să promită că va respecta o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei. Şi nu a o va respecta oricum, ci, atenţie, la virgulă. Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, CSM-ul, dar chiar şi judecătorul CCR Livia Stanciu, pe persoană fizică, ar trebui să salute decizia lui Klaus Werner Iohannis de a respecta o hotărâre a instanţei, care nu-l avantajează. În ceea ce-l priveşte pe domnul preşedinte, acesta ar trebui să le dea o nouă lovitură penalilor, scriind o carte intitulată „Virgulă cu virgulă”, în care să explice cum va respecta domnia sa hotărârea instanţei de judecată. O carte pe care să o semneze Klaus Virgulă Iohannis.

Sorin AvramPublicat Duminică, 19 martie 2017
7044
 | 41
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mihai
0
Prin pozitia exprimata fata de incalcarea grava a Constitutiei de catre cei doi procurori sefi Lazar si Kovesi, face din presedinte un complice la fapta celor doi. Ce poate fi mai grav decat incalcarea Constitutiei de cei pusi sa respecte si sa aplice legea? Dar gravitatea este data si de incercarea de rasturnare a Guvernului, printr-o ancheta mai mult decat abuziva. "Mania proletara" a procurorului sef, care a retras cei doi secretari de stat (cu ce drept?) si a introdus actiune in instanta impotriva unui act legislativ emis de guvern spune multe despre competenta acestuia. Solutia: demisia de urgenta a celor doi sau demiterea acestora, de cei catre cei in drept. Sper ca ministrul justitiei sa nu tolereze o incalcare atat de grava a Constitutiei si sa ia masura demiterii acestora, precum si sesizarea CSM privind faptele penale ale celor doi procurori sefi.
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Ion Romanu
+2
Avand in vedere ca a incitat CSM sa atace la CCR OUG 13 si l-a obligat pe Avocatul Poporului sa faca acelasi lucru, domnul KWI este in egala masura vizat de Decizia CCR (desi din respect pentru functia prezidentiala, judecatorii CCR nu s-au referit direc la el). In aceasta situatie, este de inteles ca fuge ca “…… de tamaie” de a proceda la demiterea procurorului general si a directorului DNA, ceea ce ar echivala cu recunoasterea faptului ca si el a incalcat Constitutia si, ca urmare, ar trebui sa-si dea demisia (nu de onoare, pentru ca asa ceva nu are)
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Gambeta
+2
Excelenta sintagma "Klaus Virgula Johannis"! Eu am remarcat si faptul ca, desi a fost dovedit ca fiind parte la niste matrapazlacuri, desi s-a dovedit ca a mintit public, tovarasul Virgula NU ARE NICI UN FEL DE PROBLEMA MORALA. Adica, pentru el, tot ceea ce s-a-ntamplat, toate escrocheriile la care a fost parte sunt fapte firesti, de viata. Cata moralitate! Asta chiar e-ndreptatit sa arate cu degetul ... dar numai cand se uita in oglinda.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Charlie
+9
Cu acea privire crunta tipica coreligionalilor sai de la mijlocul sec.XX, Arianul sfideaza zilnic in ultima vreme pe toti romanii, indiferent ca s-au lasat inselati sau nu in 2014, cand Securitatea a calcat pe... BEC cocotandu-l in Deal. Consilierii sai s-au crezut geniali cand l-au pus sa repete de o suta de ori, ca sa-i intre in cap, replica cu "aplicarea pentru viitor", speculand pe aplicarea Deciziilor CCR dupa data publicarii in Monitirul Oficial!? Un subterfugiu ieftin, intrucat in discutie nu a fost incalcarea unei legi ordinare sau a unui aliniat dintr-o lege, ci incalcarea Constitutiei. Chiar si unele legi ordinare actioneaza retroactiv cu derogare prevazuta. In plus, cele doua parchete prin sefii lor au comis incalcari legislative si constitutionale in forma continuata, prin ultimul act anticonstitutional atingand o culme, fapt intolerabil. Fapt posibil pentru ca nu s-a reactionat de la primele acte abuzive flagrante. Coscogea Mitu a sugerat in vazul lumii ministrului de Justitie sa nu ceara demiteri in timp ce monstrii securisti din media il acuzau pe ministru ca le-a sugerat impricinatilor si mai sinistri sa demisioneze!?
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
neconformistul
+26
Reco0mand lui mr. Klauss , seara s-o petreaca langa cei din Piata Victoriei . Sa mai lase plimbarile pe la Sibiu... Poate asa ne-ar arata si noua ca are o activitate... Sa mai justifice putin salariul pe care-l primeste si banii investiti in dormitor... Oare cu cine doarme noaptea ? Sa asculte macar de bufnita care-i canta in urechi . Am inteles ca-s niste pasari foarte destepte . Poate asa , uhu... uhu... face si el ceva bun . La procentele din sondaje , domnul Pieleanu a uitat sa puna semnul minus in fata in dreptul dl Werner Klaus
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
vic @ neconformistul
+23
Deci, tentativa nu se pune daca nu reuseste ! Daca ar fi reusit (pacat ca a intervenit C.C.R.! Dar o vom azi aveam un "Guvernul mieu".Neamtul este încapatânat. Incercarea moarte n-are !
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
vic @ neconformistul
+6
A se citi:"dar o vom desfiinta/depolitiza"
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Valvis
+25
Klaus e abil. El trebuie sa salveze cele doua cotofene oparite adica Kovesi si Lazarica. Asa ca zice ca e multumit de ele. Si, iese el public pentru ca sa nu sara lumea pe cel care ar putea cere demiterea lor, adica onor Ministrul Justitiei. Care, tace ca porcul in papusoi. Klausica nu are nici o problema sa sara la gatul oricaruia din guvern sau partidul de guvernare, ba chiar nu are nici o rusine sa iasa printre manifestanti, ca ultimul borfas, si nici sa o instige pe proasta de la CSM sa sexiseze CCR. In schimb Tudorel Tudorica, marele jurist CCR, ajuns vremelnic ministru al justitiei, se ascunde dupa deget si nu cere demiterea corecta a celor doi. Cand legislatia nu corespunde cu dorintele presului si a dreptei atunci intrevin acoperitii SRI cum e si acest Tudorel. Dragnea si PSD au castigat sau pierdut alegerile? Sau s-au transformat in "partidul meu"?
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Om al cetatii
+31
Jalnic ' individ ' , spre ' ghinionul ' nostru ! Si cu obrazul ca asfaltul !
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Ralu
+32
Klaus Nero Iohannis...
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
anna
+9
Era "punct si virgula"in expresia prezidentiala,deco...
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+36
O grămadă de fizică , metafizică şi educaţie fizică pe capul lu johanis .... ! Educaţie simplă .... , foarte puţină !
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 10 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 16 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 3 minute