×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 06:06
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
După investigaţia Rise Project, DNA a extins ancheta
Kovesi: A mai fost un dosar Tel-Drum închis prin clasare

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) Laura Kovesi, a declarat într-un interviu pentru ziare.com, întrebată despre acţiunile la purtător - formă în care, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, Liviu Dragnea ar controla firma Tel Drum - că DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare. Ea a mai precizat că a existat un dosar care a avut ca obiect firma Tel Drum, care a fost clasat în 2010, în timpul mandatului lui Daniel Morar.

Şefa DNA a precizat că firmele care au acţiuni la purtător nu ridică o problema deosebită la nivelul investigaţiei procurorilor.

„Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigaţii financiare, despre conturi, despre active, despre acţiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe. (...) Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare”, a declarat Kovesi.

Întrebată dacă a mai existat o anchetă privind firma Tel Drum, şefa DNA a arătat că direcţia a clasat un dosar privind societatea Tel Drum în 2010, dar nu a dorit să precizeze dacă această cauză avea legătură cu Liviu Dragnea.

„A existat un dosar Tel Drum soluţionat în 2010 cu o soluţie de netrimitere în judecată (...) Nu am citit în mod special acel dosar (...) Nu pot să vă confirm sau să va infirm dacă avea legătură cu Liviu Dragnea”, a mai arătat Laura Kovesi.

Ea a subliniat că procurorii nu anchetează modul de dobândire a averilor, acest lucru revenind Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), ci dacă acestea au fost obţinute în urma unor fapte de corupţie.

„Când vorbim de averi, să nu uităm că există şi alte instituţii care trebuie să verifice acest lucru, mă refer la ANI. DNA nu investighează modul în care o persoană dobândeşte o avere sau cum îşi gestionează averea. Noi investigăm dacă există fapte de corupţie legate de felul în care şi-a dobândit averea sau modul în care şi-o gestionează, modul în care îşi exercită funcţia publică”, a arătat Kovesi pentru ziare.com

Procurorul şef al DNA a mai ţinut să precizeze că Direcţia nu are prestabilite „ţinte” dintre oamenii politici, ci doar fapte care ţin de lupta anticorupţie.

„Noi investigăm fapte care sunt date în competenţa noastră. Simplul fapt că o persoană deţine o anumită funcţie sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigaţie. Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte”, a mai precizat Kovesi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins, la începutul acestei săptămâni, informaţiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află "în spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise şi în cazul cărora a fost dispusă neînceperea urmăririi penale.

Rise Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Kovesi se apară în scandalul înregistrărilor

Julieta TârnovanPublicat Duminică, 16 iulie 2017
1775
 | 6
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Benjamin
0
Tel Aviv-Drum ? Ca Liviu abia si-a facut drum acolo, zilele trecute.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
just
-1
Multumim Codrutza ! Mai avem o sansa sa scapam de cativa mari infractori. Succes !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
MYSEBI
+5
Daca Codruta KOVESI nu exista TREBUIA INVENTATA ....!!!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Gambeta
+11
Ia uite-o! Au scos de la naftalina? La asta nesimtirea e mai mare decat nadragii in care tine ascunse dosarele lui Ciolanis si i le arata lui, din cand in cand, iar el iese si se declara de-a dreptul incantat de ea.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Sebi @ Gambeta
+3
Bine ,bine ,dar din ce si-au facut "alesii" palate si afaceri pe meleaguri exotice? de ce faceti zid in jurul hotilor? Limbajul si comportamentul va acuza !!! Sunteti complici ! Baravo Codruta ,pe ei ! Baga-i la zdup pe ciumpalaci si ai grija sa dea si banii inapoi !
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Norr
+7
Morar "incoruptibilul"lui base?vai,vai...
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Mancuso de la FBI
-7
propozitie adevarata = DRAGNEA ARE F MULTI BANI ! intrebare : de unde , din salarul de bugetar ? normal ca actiunile la purtator nu sunt mereu pe numele lui ; daca sunt 10 min cand se vireaza banii prin mai ulti interpusi sau deloc, depinde ce mecanism a ales... intr-un off shore sau Cayman - unde sunt conturile lui, ... ! in RO e f usor sa pacalest ANAF, ... a platit schema de acoperire , plus SRI, SIE, ... rusi, Israel, Brazilia, ... dar sunt oameni in RO , din Sistem, care stiu cum face si ei ar trebui sa-l lase din brate ! Pana cand nu o sa vina FBI - noi , DNA si SRI nu o sa rezolvam problema !
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
G.G.
+16
Asadar "noi investigam fapte". Dosarul lui Ponta ,ce probe avea la baza de a trebuit sa se inchida din lipsa de probe?" Noi nu urmarim Prim ministri"; In acelasi dosar s-a facut atat scandal tocmai pentru ca Ponta era premier ,cerindu-i-se demisia chiar de catre Johanis. D-na Kovesi ,ne povestiti ce trebuie sa faceti ,nu ce faceti in realitate. Ce faceti in realitate s-a vazut din filmulet .Banuiesc ca atunci cand un procuror vine cu un dosar nou il intrebati macar atat :ai probe d-le procuror? sau aplicati metoda "telepatia" sau "notorietatea".
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
ics
+12
Ea a subliniat că procurorii nu anchetează modul de dobândire a averilor, acest lucru revenind Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), ci dacă acestea au fost obţinute în urma unor fapte de corupţie. Va placut, nu ????? DNA -ul trebuie desfiintat urgent,nu-si are nici o utilitate,a devenit doar o unealta in vanatoarea politica.Nu am auzit de DNA in Franta sau Germania,de ce ai nostri trebuie sa fie mai mot si sa se substituie parchetului general ???? Cu DNA sau fara hotia ramane tot hotie si nu s-a resdus ba din contra !
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
marcu
+14
Bre oameni buni,madama spune în interviu,ca n-a spus niciunui procuror sa decapeze , nici s-ajungă la primul ministru,nici manca-v-aș gura , nici ca sunt procurori care stau cu curu' pe dosare.Nu recucoaste mai nimic din inregistrea data publicitatii.Breee dacă se supune detectorului de minciuni și va fi asistata de dl. Butoi (cel mai tare în domeniu și la care nu țin smecheriile),o cred!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Cititor
+7
Iata o confirmare la varf a coroanei mortuare puse pe secretul bancar, ramas doar o sintagma goala de continut...
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 13 ore şi 48 minute
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 11 ore şi 15 minute
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 14 ore şi 42 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 16 ore şi 8 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 10 ore şi 15 minute