×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 02:48
EUR (€)
+0.0027 ↗
4.5737 RON
USD ($)
+0.0252 ↗
3.8993 RON
• • •
Aflată sub anestezicul lui Ghiţă
Kovesi a minţit grosolan la Radio România Actualităţi despre dosarul Ordonanţei

Cu un tupeu incredibil, Laura Codruţa Kovesi a minţit fără să clipească în emisiunea de la Radio România Actualităţi, afirmînd că denunţătorii lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache au venit singuri la DNA, ştiind bine că unul dintre ei, Mihai Poliţeanu, a postat de acum cîteva zile pe Facebook un mesaj în care spunea că A FOST CHEMAT la DNA!

Informaţia este extrem de importantă, întrucît confirmă una dintre cele mai tari acuzaţii ale lui Sebastian Ghiţă la adresa şefei DNA în dosarul „Realitatea TV- Vântu”, apărută în episodul 3 al serialului, la care vom face trimitere mai jos.

Emisiunea de la RRA a fost realizată în 8.02.2017 de Gabriel Basarabescu şi a început chiar cu întrebarea realizatorului referitoare la deschiderea de către DNA a dosarului de urmărire penală împotriva lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache: „Cum să-l înţelegem, e o cale specială, e o cale normală?”. Iată ce a răspuns Laura Codruţa Kovesi:

În data de 25 ianuarie, am primit o sesizare de la mai multe persoane fizice cu privire la abordarea unui proiect de adoptare a unui proiect de urgenţă. Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după cîteva zile, una dintre persoanele care a semnat plîngerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede Codul de procedură Penală şi a depus această plîngere. Potrivit legii, dacă este o plîngere penală care întruneşte condiţiile prevăzute de lege, sîntem obligaţi s-o înregistrăm”.

Să recapitulăm, deci, ce spune Codruţa Kovesi:

- a primit sesizarea pe 25 ianuarie

- a restituit-o ca fiind neconformă

- petentul a venit personal la DNA pentru a completa plîngerea.

Mizînd pe memoria scurtă a oamenilor, dar mai ales pe sentimentul că nimeni nu o poate trage la răspundere dacă minte în public, Codruţa Kovesi omite chiar declaraţia lui Mihai Poliţeanu, membru al „Iniţiativei România”, fost şef al unei organizaţii al M10, partiduleţul Monicăi Macovei, cea care a desemnat-o cîndva ca Procuror General chiar pe Kovesi!

Chiar acum cîteva zile, Cotidianul a publicat un amplu articol, care a strîns mult peste 100.000 de citiri, în care există şi declaraţia lui Mihai Poliţeanu, cel care a depus plîngerea la DNA, în care acesta spune cum s-au derulat, în realitate, lucrurile cu această plîngere!

Publicăm acum chiar postarea lui Mihai Poliţeanu de pe propriul cont Facebook, în care acesta contrazice tot ce spune Kovesi:

Două pasaje-cheie găsim în această postare: „Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României” şi „Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA”.

Să recapitulăm ce spune Mihai Poliţeanu, punînd faţă în faţă postarea lui cu declaraţia Laurei Codruţa Kovesi:

- a trimis plîngerea pe e-mail la DNA în 24 ianuarie 2017, nu pe 25 februarie, cum spune Kovesi, însă este posibil ca atunci s-o fi citit şi Kovesi

- pe 31 ianuarie, Poliţeanu scrie că a depus aceeaşi plîngere ca document material, fără să amintească faptul că i-a fost restituită plîngerea iniţială, cum spune Kovesi.

- Mihai Poliţeanu spune că A FOST CHEMAT la DNA pentru a fi audiat în legătură cu denunţul împotriva lui Grindeanu şi Iordache! Kovesi spune că Poliţeanu S-A PREZENTAT la DNA pentru a completa plîngerea pe care, chipurile, i-o restituise!

Evident, cea care minte este Laura Codruţa Kovesi, întrucît dovezile demonstrează acest lucru şi, cum veţi vedea mai jos, Kovesi încearcă să ascundă acel „modus operandi” pe care l-a aplicat şi în dosarul „Realitatea TV-Vântu”!

Astfel, ştim că „Hotnews” a postat încă din 25 ianuarie 2017, ora 10:39, chiar facsimilul plîngerii lui Mihai Poliţeanu, care este acelaşi şi în ziua de azi, fiind reprodus în ziua de 2 februarie 2017 în postarea lui Poliţeanu de mai sus!

Deci, Mihai Poliţeanu a fost chemat la DNA de către Laura Codruţa Kovesi, aşa cum făcuse şi cu Sebastian Ghiţă, cînd, contrar prevederilor legale, îl sfătuia cum să procedeze pentru a fi justificat şantajul lui Vântu! Toată povestea aranjamentului pus la cale de Codruţa Kovesi este povestită de Sebastian Ghiţă în episodul 3 al dezvăluirilor sale:

Apoi, la ceva timp, au început fricţiunile dintre mine şi Sorin Ovidiu Vîntu, iar Codruţa Kovesi, stînd la pandă, a luat în considerare ca un dosar făcut pe baza acestor tensiuni, acestor certuri să fie făcut de către dînsa. A început să îmi explice cum şi în ce fel pot fi conduse discuţiile cu Vîntu, astfel încît ele să pară şantaj, ameninţare sau să se încadreze la nişte fapte penale. Am ascultat-o pe doamna Kovesi şi pentru că aveam o relaţie de încredere şi prietenie, şi pentru că domeniul mă atrăgea, şi pentru că la un moment dat punea extrem de multa pasiune în dorinţa dînsei de a-l înfunda pe Vîntu, şi n-aş fi vrut să o refuz sau să mă cert cu dînsa. Am să vă arăt probele şi dovezile care îmi susţin afirmaţiile. Doamna Kovesi m-a presat, mi-a sugerat, mi-a explicat cum să vin cu astfel de denunţuri, cu astfel de informaţii, cu astfel de date pe care dînsa să le interpreteze dorind să facă un dosar de renume. Un dosar mare care să o împingă spre vîrful Ministerului Public, care să îi permită să preia conducerea DNA, care să-i permita să-şi consolideze o carieră în acest domeniu în care lucrează dînsa. V-am arătat data trecută legătura dintre mailul acela secret ‘cucuveauamov’ şi acest dosar „Realitatea Media”. Găsiţi aceste serii de bancnote ca fiind trimise de mine pe mailul doamnei Kovesi ca ele să fie proba pentru flagrantul care a fost făcut în acest dosar. Mai găsiţi, totodată, într-un alt mail pe care am să vi-l prezint public, următoarele fraze scrise de doamna Kovesi şi de consiliera dînsei Dana Tiţian: ‘Ne trebuie ceva convingător că ameninţarea te-a făcut să cedezi cerinţelor impuse, respectiv pentru a da suma de bani solicitată. Acum vom motiva pe ce avem’. Practic, doamna Kovesi îmi spunea, îmi cerea hîrtii, date, documente, denunţuri care să îl acuze pe Vîntu şi care să o ajute pe dînsa în acest dosar. Şi vine şi îmi spune negru pe alb faptul că doreşte mai mult, doreşte un contract din care să se vadă că familia mea e ameninţată, sau un supliment de contract la contractul de pază, care să justifice conform legii de ce eu am făcut acea plîngere... Aţi văzut acolo negru pe alb cum doamna Kovesi îmi dădea date din anchetă, cum îmi spunea cum să scriu mai la stînga sau mai la dreapta o declaraţie, cum practic îmi cerea să inventez”.

Practic, cu mult timp înainte să apară această Ordonanţă 13 şi denunţul lui Mihai Poliţeanu, dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă descriu practica Laurei Codruţa Kovesi: în loc să ancheteze cauzele din anumite dosare, ea crea probe, le inventa, cerea petenţilor să facă acte false pentru a justifica anumite cerinţe din Codul penal!

În consecinţă, prin minciuna pe care Kovesi a spus-o la RRA, conform căreia Poliţeanu ar fi venit personal la DNA pentru a depune o nouă plîngere, încearcă să ascundă faptul că ea l-a chemat pe Poliţeanu, conform propriei declaraţii a acestuia, pentru a proceda la fel cum a procedat şi cu Sebastian Ghiţă în dosarul „Realitatea TV-Vântu”!

Şi, uite-aşa, în loc să-şi dea singură demisia după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, şefa DNA, Codruţa Kovesi, continuă practicile sale, prin care contribuie la „fabricarea” unor dosare! Nu mai vorbim despre absurditatea anchetării Primului ministru de către DNA pentru că a emis un act administrativ, căci intrăm cu adevărat în noaptea minţii! Pe această cale, în fiecare zi, DNA poate face un dosar penal pentru orice decizie a Guvernului sau Parlamentului doar pentru că aşa vrea Laura Codruţa Kovesi sau pentru că Poliţeanu i-ar cere!

Cînd CCR, Gabriela Baltag, membru CSM, sau Dana Gîrboveanu, preşedinta UNJR, spun că doar Parlamentul şi Guvernul pot legifera, Codruţa Kovesi nu înţelege nimic, parcă toţi ar vorbi în chineză sau în altă limbă pe care n-o cunoaşte! Pentru şefa DNA, Codruţa Kovesi, limbajul juridic face parte din categoria acestora!

P.S. Chiar în acest moment, CCR a respins sesizările depuse de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și președintele Klaus Iohannis în cazul ordonanței 13, stabilind că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterile statului, nici între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern, în legătură cu adoptarea ordonanței. Noi am spus de la început că aceasta va fi opinia CCR, întrucît ar fi fost absurd să-şi nege propria Decizie care a dus la emiterea Ordonanţei 13, adică necesitatea ca articolul din Codul Penal, referitor la „abuzul în serviciu”, să fie modificat!

Ion SpânuPublicat Miercuri, 08 februarie 2017
41099
 | 57
 | 39
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
democratul
+5
Doar atat:de ce nu se poate anticoruptie fara Kovesi???????? Toata lumea sustine lupta anticoruptie,doar prin manipulari grosolane ma rezista Kovesi!
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
sec.XXI
+10
cum poti depune o sesizare inainte( pe 24 sau 25 ian.) de a exista ceva? pe 27 ian. se anunta o dezbatere pentru 30 ian. va fi o dezbatere publica? vor fi condamnati fetusii inaite de a se naste pentru ca s-ar putea sa faca ceva dupa nastere?
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Cata
+15
nu-i de mirare, doar e procuror!
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Eduard
+36
Codruta Kovesi Procuror Sef la DNA este un element dusmanos Romaniei si poporului roman,este tradator de patrie si actioneaza pentru destabilizarea Romaniei si a fost mituita cu milioane de eur pentru toate actiunile inumane pe care le initiaza si le executa cu prisosinta.Are fonduri de milioane de euro in Bancile straine.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Ghro
+23
sunt mii de plangeri inregistrate la DNA care sunt restituite si zeci de mii care chiar daca sunt intocmite corect DNA le respinge ca neintemeiate, isi declina competenta sau deschide dosar... cum a ajuns DNA sa deschida un dosar asta e altceva. In primul rand, CRED ca o sa primeasca de la CCR pe sesizarea lui Tariceanu o mare palma si nu o sa stie pe unde sa scoata camasa, in al doilea rand sunt curios cum o sa probeze "favorizarea infractorului"... parca ii si vad pe aia cateva mii de incarcerati, plus inca vreo cateva mii din dosarele in lucru, cum dau individual cu subsemnatul la DNA ca nu au legaturi cu aia din MJustitiei... cum o sa probeze, nu mai tin minte formularea, caracterul "ilicit" al OUG ca a fost sedinta de Guvern pana la ora tarzie seara. Pe de alta parte, cu toate ca nu o halesc, POT sa ii acord Lulutzei prezumtia de nevinovatie in declaratia respectiva, nu e treaba ei sa inregistreze si sa stie cine e chemat de fiecare procuror in parte. Interesant e de ce a fost chemat respectivul sa o completeze, in mod uzual, orice plangere care are si 2-3 cuvinte gresite e respinsa ca "neconforma" si atat, nici macar nu ti se spune ce e gresit/unde... in cazul asta procurorul a fost mai "amabil" decat 99% din toata sleahta lor.
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
un dac
+34
Nu are nimeni curaj sa o dea jos pe mitomana?
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Bubulina
+47
Femeia asta minte cum respira. Are impresia ca e de neatins. Se confunda cu justitia. O semidocta, odrasla de procuror comunist, dezvortata de un alogen tradator, cu 4% plagiat intr-o teza de doctorat de nivel submediu, crede ca daca bate campii la radio, sau la Digi24, lumea o crede. Si, culmea, nu e blonda!. Sau o fi?
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
cinstita @ Bubulina
+10
ardeleanca :)
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Ardeleanu' Vanat @ Bubulina
+2
Nu e blonda. I-a iesit putin culoarea .E garo la a doua spalare.
Publicat Joi, 09 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin
+38
ma scuzati, domnu' Spanu, da' o sa spun o vorba proasta din Popor despre tupeul Cucuvelei Mov: asta este tupeu de satra , ma ierati, tzig'anesca.
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
cristi
-43
Pai din postare se vede ca fusese chemat dupa ce depusese deja plangerea. Deci ce a spus doamna Kovesi e corect! Ai probleme de logica redactore.
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Dan Vasile
-55
Spanule , am crezut ca ai renuntat la meserie dupa ce te-ai facut deras indosarul Elodiei. Vad ca imbatranesti urat. esti mercenarul lui Ghita, Voiculescu, Vantu si al hotilor din partide. Este o aberatie tot ce ai scris.Mare derbedeu te-ai facut la batranete.
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ Dan Vasile
+1
Vasile, cum iti permiti sa-l subestimezi, ma? Era mare derbedeu si la tinerete.
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Marţi, 15 august 2017
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 6 ore şi un minut