Kovesi, ascunsă sub robele de la CSM

Laura Codruţa Kovesi nu vrea şi cu asta basta. Domnia sa este Laura Codruţa Kovesi, campioană naţională, europeană şi mondială la lupta anticorupţie, şi nu se va merge în faţa Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. Domnia sa este procurorul şef al DNA şi nu se va prezenta în faţa parlamentarilor pentru a spune dacă a fost în noaptea alegerilor în casă la Gabriel Oprea şi dacă da, cu ce ocazie, pentru că nu-i permite Consiliul Superior al Magistraturii, care a hotărât că „procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din autoritatea judecătorească”.

„Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial” s-a constituit ca urmare a Hotărârii 39/2017 a Parlamentului României „în temeiul prevederilor art. 64 alin. (4) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 9 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 4/1992, republicat”. Apropo de Constituţia României, legea fundamentală a Ţării, la capitolul 16 scrie la articolul 1 că „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, iar la articolul 2 că „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Cetăţeanca Laura Codruţa Kovesi, campioană olimpică la încătuşări viteză, a afirmat mereu că parlamentarii nu sunt mai cu moţ şi nu ar mai trebui să se folosească de imunitatea parlamentară atunci când braţul lung al legii vrea să-i ia de după umeri şi să-i invite la o discuţie ca de la procuror la presupus infractor. Cetăţeanca Laura Codruţa Kovesi, de profesie procuror, care în prezent ocupă funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a militat energic pentru desfiinţarea imunităţii parlamentare: „Să fie eliminată complet (imunitatea parlamentară – n.a.). Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze Justiţia sau să se substituie Justiţiei (…). Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (…). Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar şi care comite acelaşi gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja şi nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii”.

Se ascund parlamentarii în spatele imunităţii parlamentare, dar şi şefa DNA se ascunde sub poalele robelor judecătorilor şi procurorilor din CSM, de unde dă lecţii despre cum ar trebui să meargă lucrurile în Statul de Drept. Dar lecţiile sunt valabile numai pentru alţii, nu şi pentru domnia sa, care din câte se vede se crede de origine cosmică şi nu se supune legilor de pe acest pământ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.