Kovesi, discurs la Strasbourg despre corupția în funcții guvernamentale

Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, se va deplasa luni la Strasbourg, pentru a susține un discurs în cadrul conferinței la nivel înalt a GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei, informează Agerpres.

În cadrul evenimentului vor fi abordate teme precum prevenirea corupției în funcții guvernamentale de top și în agențiile de aplicare a legii.

Evenimentul va marca lansarea celei de-a cincea runde de evaluare a GRECO, în care vor fi monitorizate măsurile pe care le aplică statele pentru a preveni și combate corupția în funcții precum șefi de stat, șefi ai guvernului central, membri ai guvernului central (miniștri), precum și alte persoane numite politic care exercită funcții de conducere importante, cum ar fi viceminiștrii, secretarii de stat, șefii și membrii birourilor private ale miniștrilor și înalte oficialități politice.

La conferință vor mai lua cuvântul, printre alții, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, procurorul general al Ciprului, raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe teme privind corupția, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă și președintele organizației Transparency International.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.