Kovesi îi atacă pe Tăriceanu şi pe Dragnea

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a reluat, la Digi 24, marți seara, seria de scuze și de negări în privința acuzațiilor care i-au fost aduse în ultima vreme în spațiul public. De fugarul-incuplat Sebastian Ghiță. Și nu doar de el. Creației lui Băsescu i-a fost luat cel de-al doilea interviu în decurs de numai câteva ore. Anterior avusese un dialog similar, plin de disculpări și de atacuri la adresa politicului, la agenția națională de presă. Ofensiva mediatică a lui Kovesi nu a inclus, încă, și echipa servilă de la TVR. Nu e timpul pierdut!

La acuzațiile fostului politician, șefa DNA a răspuns cu atacuri la adresa liderilor esenței democrației oricărui stat în care nu s-a instaurat dictatura: Parlamentul!

Din gândurile și zicerile destul de tulburate ale Laurei Kovesi, redăm câteva.

Declarațiile, conform Digi24:

Despre Sebastian Ghiță:

Nu vreau să fac un dialog cu un inculpat fugar. De când au apărut primele lui declarații, am sesizat CSM, am cerut arestarea preventivă. Am spus că nu sunt, nu voi fi prietenă cu Sebastian Ghiță.

Declarațiile lui s-au dovedit mincinoase.

L-am întlnit la evenimente organizate de instituții publice, nu am avut întâlniri între patru ochi, nu am fost în vacanță împreună.

Dispariția de sub filaj a fost anunțată procurorului de caz abia a doua zi, după aproximativ 16 ore.

Am solicitat arestarea preventivă, dar Parlamentul a respins.

A doua măsură este cea a filajului.

Atacul asupra justiției a început de anul trecut, amintiți-vă de dosarul Black Cube. Am informații că oameni de afaceri anchetați au pus bani pentru denigrarea justiției.

A existat un mit că DNA face dosare politice. Când au apărut condamnările în aceste dosare am crezut că acest mit a dispărut.

Dacă se dezincriminează abuzul în serviciu, prejudiciile cauzate statului nu vor fi recuperate.

Președinții Camerelor din legislativ au probleme cu justiția:

Asta este realitatea. Președintele Camerei este condamnat într-un dosar instumentat de DNA și trimis în judecată în altul, pentru abuz în serivicu. Președintele Senatului este inculpat pentru un dosar instrumentat de DNA.

Dacă ne uitam la atacurile zilnice asupra sistemului de justiție, există un pericol ca legile care privesc justiția să fie modificate.

Avem critici care spun că 10% achitări înseamnă că lucrăm prost, alții spun că 10% înseamnă „tirania DNA”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.