Kovesi și Saakașvili, cu anticorupția la Chișinău

Șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, săptămâna viitoare. Vizita va fi efectuată la invitația premierului, Chiril Gaburici, informează UNIMEDIA.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a fost solicitată în contextul în care premierul Chiril Gaburici a anunţat mai multe iniţiative anticorupție, printre care și impulsionarea reformării instituțiilor de ocrotire a normelor de drept – Procuratura Generală, Comisia Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție.

„Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici, în timpul discuției telefonice cu omologul român, Victor Ponta.

La Chişinău, şefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, urmează să se întâlnească cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum şi alţi responsabili din domeniu.

În perioada următoare, în Republica Moldova va sosi o echipă de experți, în frunte cu ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, în prezent – consilierul Preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, care are experienţă în implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile, mai scrie Unimedia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.