„Kovesi trebuie suspendată/ revocată/ demisă”

Jurnalista Sorina Matei, fostă admiratoare a Laurei Codruța Kovesi, afirmă că șefa DNA trebuie demisă din funcție, menționând că instituția trebuie salvată „cu orice cost și orice risc”.

„Nu poți să faci dosar șefului Inspecției Judiciare doar ca să se rămână din disperare pe scaun. Nu poți să faci dosare tuturor din DNA pe fakeuri și invenții doar ca să tacă, să fie cuminți, să le fie frică și să inculpe pe cine trebuie. Asta nu are legătură cu lupta anticoruptie, ci cu altceva, și nu se întâmplă de ieri de azi. DNA trebuie salvată cu orice cost și orice risc. DNA este mult prea importantă ca să se prăbușească din cauza lipsei de control a unui singur om. DNA nu stă într-un singur om și nu se poate fundamenta pe minciună și alte acţiuni care nu au legătura cu legea. DNA înseamnă doar munca procurorilor săi făcută pe lege și confirmată de instante. Și da, în DNA există procurori foarte buni. Pe cei mai buni, care nu acceptă intervenții, LCK vrea să-i dea afară. LCK trebuie suspendată/ revocată/ demisă din funcție. Instituția trebuie să rămână în picioare. Este esențial asta. Oamenii trebuie să fie lăsați să vorbească, să se apere, nu li se poate lua gâtul doar pentru că s-au opus la lucruri care nu erau legale, trebuie făcute verificări serioase, trebuie probat adevărul. DNA trebuie reconstruită și numite în fruntea instituției persoane echilibrate, oneste, care știu meserie, stăpânesc profesia şi cunosc rigorile legii”, a scris jurnalista pe Facebook, în contextul scandalului de la Direcția Națională Anticorupție și al anunțului ministrului Justiției privind sesizarea Inspecției Judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, împotriva a cel puțin doi membri ai Inspecției Judiciare s-ar desfășura acte premergătoare deschiderii unor dosare penale. Unul din cei vizați ar fi chiar șeful Inspecției Judiciare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.