Kovesi: Trei noi fapte şi trei noi persoane în dosarul Alinei Bica

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a făcut vineri câteva precizări referitoare la cererea de arestare preventivă a şefei DIICOT, Alina Bica, cerere aprobată vineri dimineaţă de Secţia de procurori din cadrul CSM.

„Am făcut o nouă propunere, secţia de procurori au analizat probele noi şi au încuviinţat arestarea preventivă. Asupra doamnei procuror Alina Bica există suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie”, a spus Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a ţinut să precizeze că cererea de arestare a şefei DIICOT nu înseamnă niciun fel de conflict personal sau instituţional. „DNA are în investigare infracţiuni de corupţie săvârşite de magistraţi, nu e vorba de niciun conflict instituţional sau personal, nu suntem structuri în competiţie, colaborăm instituţional foarte bine, nu aruncăm o culpă instituţională asupra întregului colectiv”, a enunţat şefa DNA, care a adăugat principiul potrivit căruia „fiecare trebuie să răspundă personal pentru faptele pe care le săvârşeşte”.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat de asemenea că procurorii DNA au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. „Sunt atât fapte noi cât şi persoane noi”, a spus Kovesi, fără a spune precis despre ce şi cine e vorba.

Şefa DNA a spus totuşi că noile piste se bazează pe denunţuri făcute de persoane „aflate în anchetă”.

„Mare parte din probabatoriu se bazează pe înscrisuri, documente furnizate de persoane aflate în achetă, care au colaborat, au spus şi despre alte fapte, au adus noi probe, declaraţii şi înscrisuri noi puse la dispoziţia procurorilor”, a dezvăluit Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a mai ţinut să precizeze că „faptele pentru care doamna procor Bica este cercetată nu au legătură cu funcţia de procuror şef DIICOT, ci cu aceea de secretar de stat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.