Kremlinul susţine că imagini ale unei arme supersecrete au fost difuzate din „eroare”

Două canale ruse de televiziune au transmis din greşală imagini cu un sistem secret de torpile cu încărcătură nucleară aflat în curs de realizare, a recunoscut miercuri Kremlinul, confirmând astfel informaţiile vehiculate deja în mas-media din Moscova.

„Mai exact, anumite date secrete au fost filmate de camere ( ale canalelor de televiziune – n.n.) şi de aceea ele au fost suprimate ulterior” de pe site-ul acestor canale, a declarat presei Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului.„Sperăm că acest lucru nu se va mai repeta”, a continuat el.

Ce se întâmplase? Două canale de televiziune ruse – NTV şi Pervâi Kanal- controlate de stat, au difuzat marţi imagini care prezentau un responsabil militar rus ce priveşte un document pe care se află desene şi descrierea unui nou sistem de torpile cu încărcătură nucleară, numite Status-6. Torpilele, care ar trebui lansate de pe submarine şi a căror realizare este clasată strict secret, sunt destinate să creeze „vaste zone de contaminare radioactivă care nu vor mai fi utilizabile pentru orice activitate militară, agricolă, sau economică pentru o lungă perioadă”, potrivit imaginilor difuzate iniţial şi de pe care au făcut stop cadru bloggeri şi unele publicaţii on-line.

Pe 10 noiembrie, la Soci, în cunoscuta staţiune rusească de pe malul Mării Negre, preşedintele Vladimir Putin a avut o consfătuire cu responsabili ai sectorului militar, prilej cu care s-au făcut acele filmări ce au fost repede şterse de canalele de televiziune. Rusia trebuie să construiască arme capabile să învingă „orice scut antirachetă”, a declarat zilele trecute Vladimir Putin, acuzând SUA şi aliaţii lor că încearcă să neutralizeze capacităţile nucleare ale Moscovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.