L-au “înlocuit” pe Marian Munteanu

O ştire aruncată pe piaţă de două site-uri au inundat aproape întraga presă. Două site-uri l-au “schimbat” pe Marian Munteanu.


Update: Ce a declarat Mircea Ionescu Quintus

La ora 22.15, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus a făcut unele precizări la Realitatea TV. „Conducerea PNL a avut o şedinţă în care s-au luat decizii foarte împortante. Miercuri într-o conferinţă de presă, vor fi făcute publice toate deciziile care au fost luate”. Întrebat dacă PNL i-a retras candidatura lui Marian Munteanu, venerabilul liberal a precizat: „PNL nu a retras vreo candidatură. S-au luat însă decizii importante atât pentru PNL cât şi pentru primăria Capitalei. Au fost luate decizii comune ale conducerii PNL şi ale lui Marian Munteanu, decizii care nu afectează pe nimeni, nici pe PNL şi nici pe domnul Marian Munteanu”.


NapocaNews şi Ziare.com au dat tonul

Marţi după orele 17.30, a apărut o ştire în NapocaNews şi pe Ziare.com care dăea drept certă retragerea de către PNL a lui Marian Munteanu. Ştirea s-a rostogolit după 70 sau 80 de minute pe majoritatea site-urilor şi pe televiziuni. Textul era cam acelaşi peste tot. Se invoca faptul că Ovidiu Raeţchi (candidatul PNL la sectorul 5) a declarat că nu vrea să conlucreze în campanie cu Munteanu (informaţie corectă), s-a invocat că şi candidatul PNL la sectorul 6 s-a dezis de Munteanu (informaţie falsă), s-a “reaminntit” că “ONG-urile au cerut retragerea lui Munteanu” (6 ONG-uri din zona Băsescu au solicitat săptămâna trecută retragerea) şi s-a mai “reamintit” că preşedintele Klaus Iohannis “s-a delimitat de Munteanu” (informaţie eronată, preşedintele a afirmat că nu are vreo contribuţie la nominalizare). După care a început “delirul”. Atât pe unele site-uri, cât şi la unele televiziuni au început să fie date numele celor care “îl înlocuiesc pe Marian Munteanu” – aceleaşi nume vehiculate şi în secunda doi de după retragerea lui Ludovic Orban, ba s-a mai avansat ca fiind sigure numele lui Nicuşor Dan sau a candidatului Monica Macovei.

Ce s-a întâmplat de fapt

La sediul PNL din Modrogan 10, a avut loc o şedinţă legată de listele de consilieri la primăria generală şi la primăriile de sector. Contactat în două rânduri de Cotidianul.ro, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a fost categoric: “nu se discută nimic legat de retragerea domnului Marian Munteanu”. În jurul orelor 21.00, Vasile Blaga a ieşit din şedinţă, şi a declarat că “nu s-a discutat” nimic despre Marian Munteanu. Singura problemă legată de Marian Munteanu – dar ea era publică – viza faptul că nu s-au strâns un număr “uriaş de semnături”. Este însă de neînţeles de ce oficialii liberali nu au ieşit cu un comunicat care să pună capăt avalanşei de titluri din presă, pe tema înlocuirii lui Marian Manteanu. Pentru că s-a ajuns şi la o aberaţie, un jurnalist a afirmat că “acum PNL chiar e obligat să îl înlocuiască, după toate ştirile apărute în presă” !!!.

Titluri din ziare

România Liberă: Liberalii discută retragerea candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei

Gandul: PNL ia în calcul retragerea lui Marian Munteanu

Adevărul: Surse: PNL discută în această seară retragerea candidaturii lui Marian Munteanu

EVZ: Şedinţă de URGENŢĂ a liberalilor. Zvon: Marian Munteanu se retrage din postura de candidat al PNL la Capitală. Posibili înlocuitori: Ciprian Ciucu sau Nicuşor Dan. Cătălin Predoiu a ameninţat că pleacă de la conducerea Filialei din Bucureşti

Titluri de pe agenţiile de ştiri

Ziare.com: Marian Munteanu va fi retras din cursa pentru Primaria Capitalei. Blaga i-ar putea lua locul

Hotnews: Liberalii discuta varianta retragerii lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei

News.ro: PNL discută, marţi seară, varianta retragerii candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei

Mediafax: Liberalii iau în calcul retragerea candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei

Titluri de pe site-urile “ciudate”

Comisarul.ro: EXCLUSIV/FAVORITUL lui Cioloș, Ciprian Ciucu, va fi NOUL CANDIDAT al PNL!

Flux 24: ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ LA PNL/ Se discută RETRAGEREA lui Marian Munteanu/ Candidații pentru sectoarele 5 și 6 se DEZIC de Marian Munteanu/ UPDATE, 20.00: Depunerea candidaturii lui Marian Munteanu programată pentru miercuri la ora 11.00 a fost amânată

Stiri pe surse: SURSE- Ședință de URGENȚĂ la PNL: a EXPLODAT problema Marian Munteanu

PS

Antena 3 a “plusat” şi a anunţat că şi Emil Boc va fi înlocuit şi nu va mai candida la primărie din partea PNL

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.