La Antena 3, „adulatorii lui Băsescu îşi primesc replica!”

Supărare mare, din nou, în platoul Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea. Acesta şi-a invitat partenerii de supărare pentru a se revolta, împreună, împotriva găştii de intelectuali ai României. Ghici ghicitoare numele invitaţilor, dar, cum nu va dura mult desluşirea acestei enigme, aceştia au fost: Mircea Badea, Mugur Ciuvică şi Radu Tudor.

Dl Gâdea a prezentat o copie după ordonanţa semnată chiar de Andrei Pleşu, ministrul Culturii la acea dată, prin care, la 1 februarie 1990, se oferea acordul pentru înfiinţarea Humanitas, la a cărei conducere a fost instalat Gabriel Liiceanu, cu un salariu de 5610 lei şi o  indemnizaţie de conducere în valoare de 300 de lei.

Dar, apare o problemă, “intelectualii” Antenei 3 au descoperit o greşeală gramaticală în act, o virgulă pusă greşit între subiect şi predicat. “E grea şi filosofia asta” a afirmat, înţelept, dl Ciuvică. Nu se ştie dacă cei din platou au observant greşeala, de fapt, sau s-a auzit din casca de emisie, dar, dacă se discută despre intelectuali, să fie aidoma şi vorbăreţii din platou.

Domnii Andrei Cornea şi Gabriel Liiceanu au apărut în emisiunea “fostului colonel al armatei române, Robert Turcescu”, intitulat în mod ironic de Gâdea, afirmând că cei de la Antena 3 trebuie daţi în judecată, trebuie hărţuiţi precum picătura, câte un pic. (n.r. – Mihai Gâdea a dezvăluit în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, din 20 iunie 2012, că Robert Turcescu figurează în evidențele militare ale MApN ca ofițer superior, fiind avansat la data de 14 aprilie 2010 de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă de către ministrul Apărării de atunci. În urma solicitării lui Turcescu, care a declarat că nu a satisfăcut stagiul militar și nu a solicitat niciodată să fie încorporat, MApN i-a retras gradul de locotenent-colonel, revocând ordinul de acordare de grade în rezervă.)

“Îi mulţumesc dlui Cornea, că el este sincer, şi dumneavoastră, dl Liiceanu, că aţi spus că cei care se uită la emisiunea mea sunt nişte isterici. Libertatea de exprmare înseamnă, uneori, exagerări, dar este sfântă. Încetaţi, când jigniţi pe cineva, să mai ţipati că sunteţi linşaţi.

De ce când Băsescu a spus că şcoala română produce tâmpiţi nu i-aţi ţinut piept? Asta înseamnă că şi dumneavoastra sunteţi tâmpit? Şi nu mai puneţi virgule între predicat şi subiect” .

Ceea ce ar putea fi mai de interes pe acest subiect este enigma lui Radu Tudor: “dacă la început Humanitas era o editură de stat, cum de a ajuns să fie acum 100% privată? Patrimoniul Editurii Politice, în valoare de un million de $, s-a dus la Humanitas, implicit la dl Liiceanu. Acestea ar fi problemele reale care să dea de gândit. Şi pe vremea când Patapievici era la ICR, s-au tipărit cărţi numai pe prietenii, pe favoruri”.

Mai puţin vocal, spre uimirea telespectatorilor, a fost Mircea Badea, care mai mult s-a mulţumit să se amuze pe seama discursurilor bunului său prieten, Mihai Gâdea, şi, prin a sa prezenţă, să îl susţină în acest “linşaj mediatic”. Odată cu reapariţia în forţă a grupului de intelectuali în piata mediatică, s-ar putea să nu se mai ştie exact cine o să producă, de fapt, acest linşaj. Dar, rămâne de văzut, acesta pare a fi doar începutul unei lungi dispute intelectuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.