La CEO se dă șpagă pentru a fi scos de pe lista disponibilizaților

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a dezvăluit că mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia, societate controlată de statul român, prin Ministerul Energiei, s-au plâns că li s-a cerut mită 500 de euro ca să fie scoși de pe lista disponibilizaților.

„Nu vă ascund că, miercuri dimineaţa, am avut o discuţie cu domnul Ilie în acest sens. Au fost câteva persoane care au venit la mine, marţi, şi mi-au atras atenţia asupra unor posibile scăpări. Domnul Ilie a spus că va cere în Directorat să fie reverificate toate aceste liste, să nu fie persoane care să fie trecute pe liste şi să nu îndeplinească criteriile de pensionare în intervalul stabilit de doi ani de zile”, a declarat Popescu.

De la CEO urmează să plece 2.000 de persoane, în special mineri. Șeful CJ Gorj, venit chiar din cadrul companiei, susține că nu îi crede în stare pe foștii săi colegi de la Resurse Umane să ceară bani de la angajați.

„Nu vreau să cred că s-ar cere bani ca să fie tăiate anumite persoane de pe listă. Colegii cu care am lucrat eu în Resurse Umane nu-i cred în stare. E vorba despre colegii cu care am lucrat, nu ştiu componenţa actuală. Pe acei oameni îi cunosc şi spun că nu s-ar preta la aşa ceva niciodată. Sunt colegii se uită în ochii lor, e greu, dar nu-i cred în stare de aşa ceva”, a declarat Popescu.

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, a afirmat că persoanele care vor scoate oameni de pe listele de disponibilizaţi contra unor sume de bani vor fi concediate şi date pe mâna justiţiei. Ilie a precizat că aşteaptă şi reclamaţii în acest sens pentru a putea face verificări. „Avem nişte sesizări, am cerut reverificarea listelor”, a spus Adrian Marciuc, lider de sindicat la Federaţia „Univers”.

„Sunt anumite persoane care din lipsă de ieşire mediatică aruncă tot felul de petarde. E o temă falsă. Dacă aveau cunoştinţă de aşa ceva, prima dată trebuiau să meargă în altă parte mai întâi şi apoi în spaţiul public”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, preşedinte FNME

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.