La fel cu o perpetuă lovitură de stat

PSD-ul, partidul ai cărui membri-cheie au fost scoşi cu cătuşe din viaţa publică, pare de neclintit. Corupţia pe care s-a construit întreaga viaţă politică românească are încă puternice resurse de rezistenţă, fapt destul de îngrijorător. De ce natură este puterea politică, pe cine reprezintă au ajuns întrebări fără sens generând o realitate socială pe măsură. Dacă PSD-ul consideră că este apt pentru guvernare, nimeni nu îl poate contrazice cu adevărat. Aşa cum au stat lucrurile cu clanul Ceauşescu, sub spectrul unui indiscutabil regim psihiatric, în aceeaşi situaţie se află guvernul actual. Autoritatea unui prim-ministru este cartea de vizită a unei ţări. Agăţarea de putere, dublată de grave probleme de etică socială curentă, îl transformă pe actualul prim-ministru în reprezentantul unei clase politice infracţionale. PSD-ul nu mai poate decide nimic, pentru că nu are autoritatea necesară unor proiecte valabile. Repunerea în drepturi a securiştilor şi activiştilor PCR, apropiindu-i de statutul financiar al funcţionarilor europeni, cu toate anexele, face din reformele PSD-ului o restauraţie revoltătoare. Proveniţi din tot ceea ce are mai contestabil politic România, ramificaţi pe generaţii şi foste ierarhii ale statului criminal-comunist, corifeii social-democraţiei actuale sunt o plagă a dezastrului şi imbecilizării publice. Speranţa că un asemenea rudiment securisto-totalitar, generator de uriaşă corupţie, poate salva ţara arată cât de limitată şi terorizată a ajuns politica românească. Fluxul alternanţelor şi predictibilităţii, prin care confiscarea puterii să fie imposibilă, a fost blocat de schemele hidoasei “democraţii originale”, cadoul făcut reţelelor securiste.

Deriva guvernului Ponta ţine de însăşi lipsa reformelor, pregătind pentru perioada apropiată o supraimpozitare inimaginabilă. Chestiunile colaterale legate de persoana prim-ministrului pot fi nesemnificative, însă ele arată tot mai intens legătura care există între un asemenea personaj politic şi nefastul la care expune ţara. Creşterea economică actuală, întregul succes al guvernului, este maculatura despre un fenomen constant. Din 1990, românii trăiesc din ce în ce mai bine, încât mulţi au luat drumul pribegiei precum refugiaţii de război. Într-un asemenea climat intern, în care majoritatea forţelor politice, sub presiunea propriei corupţii interne, caută sprijinul cancelariilor occidentale, pe care îl şi obţin, o minimă morală publică a ajuns iluzorie. Alternativa la guvernare, sprijinită de maşinăria DNA, va produce efecte mai acceptabile decât situaţia prezentă. PSD-ul are o susţinere genealogică în sfera corupţiei, fiind partidul-stat în relaţionare perfectă cu celelalte forţe politice pe care le-a avut drept sateliţi.

Migraţia politică a reuşit să facă mediul politic actual impenetrabil, orice posibilă forţă politică fiind ţinută la o distanţă uriaşă. Fenomenul în sine nu a putut fi neutralizat, o întreagă industrie a terorii funcţionând de zeci de ani în societate. Nu întâmplător mediul politic atroce, infracţional, a rămas etalonul după care se stabilesc priorităţile, de parcă întreaga societate s-ar afla sub un anestezic. Principalul reproş care i se poate face guvernului actual este acela al agăţării nepermise de putere, activând o întreagă mitologie a partidului-stat. În faţa acestei situaţii, probabil fără precedent, excluzând guvernul comunist, toate lucrurile îşi pierd sensul în România. Aruncată în neprevăzut, cu o şleahtă de impostori drept călăuze, societatea românească nu mai are niciun reper de tip democratic. Reacţiile partenerilor politici sunt tot mai anemice, majoritatea subordonându-se unor interese de partid mafiote.

Victor Ponta nu demisionează pentru că PSD-ul, şi toţi partenerii săi, unul şi unul, îl consideră valabil. Într-o asemenea situaţie, în România se poate declara starea de urgenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1333 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.