La Fundeni la terapie intensivă a mai luat „6 viruşi şi bacterii”

Pe 25 martie a.c. se stingea din viaţă prof.univ.dr. Mihai Coculescu, membru corespondent al Academiei Române, personalitate marcantă a şcolii româneşti de endocrinologie şi remarcabil clinician. Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare de la soţia prof.univ.dr. Mihai Coculescu, Lucia Coculescu, pe care o prezentăm aşa cum ne-a fost trimisă.

Pe Certificatul de deces al lui Mihai, la cauza morţii, prima cauză înscrisă este “şoc septic sever”. S-a internat într-o vineri (12 februarie) la Fundeni. Marţi a venit rezultatul analizelor medicale: căpătase virusul AH1N1. Apoi la terapie intensivă 3 Fundeni a mai acumulat 6 viruşi şi bacterii. L-am transferat aproape forţat la Sanador, revoltată de ce indisciplină şi lipsă de îngrijire a personalului medical mediu am întâlnit. S-a stins cu mine şi Ilinca alături, în linişte, în 25 martie. Pentru mine care nu sunt medic au fost zile îngrozitoare în care azi credeam că scapă, mâine aflăm că a mai apărut o bacterie… Da, avea şi o boală de bază la cei 72 de ani, dar operată la Londra cu 8 ani în urmă într-o clinică privată şi ţinută bine sub control. Costul îngrijirii medicale în Anglia l-a suportat în întregime familia noastra, fără nici un suport din partea autorităţilor româneşti şi vă asigur că a fost însemnat chiar şi pentru o familie din clasa de mijloc. Nu am simţit sub nici o formă nici măcar puţin la ce ne-au folosit banii daţi atâţia amar de ani pe asigurările de sănătate. În spitalul Fundeni numai într-o săptămână am dus medicamente şi tehnica medicală de 20.000 lei.

Am văzut că pe lista spitalelor unde controalele au găsit grave probleme de igienă spitalicească sunt Institutul Parhon şi Spitalul Cantacuzino.

Primul a avut ca directoare pe Dr. Diana Păun, azi consilier prezidenţial care sfătuieşte preşedintele în domeniul medical. Vai de noi pacienţii dacă ea foloseşte competenţa care şi-a spus cuvântul în cazul infecţiilor spitalicesti la Parhon, pentru decizii la nivel aşa înalt în domeniul medical.

Legat de Spitalul Cantacuzino, tremur la gândul că Ilinca mea (medic, dar şi mamă a trei copii) se duce în acel focar la serviciu, zilnic.

Cu deosebită consideraţie,

Lucia Coculescu

Câteva date din parcursul profesional al prof.univ.dr. Mihai Coculescu

Colegiul American de Endocrinologie Clinica (AAEC) îi acordă lui Mihai COCULESCU din România, la Chicago, Ilinois, în mai 2002, marele premiu “Clinician International”. Distincţia se oferă anual unei singure persoane.

Mihai Coculescu, membru corespondent al Academiei Române din anul 2014

Paris octombrie 2015, invitat să vorbească despre un proiect româno-francez (în desfăşurare), la Academia Naţională de Medicină a Franţei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.