La Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din Transilvania

Cea mai scăzută temperatură din Transilvania în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost de minus 20 de grade Celsius, valoare înregistrată la Miercurea Ciuc.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Cristian Greu, citat de Agerpres, și în celelalte localități harghitene a fost ger. La Joseni și Bucin s-au consemnat minus 18 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc au fost minus 17 grade Cesius, iar la Toplița s-au înregistrat minus 15 grade Celsius.

Valoarea de minus 20 grade Celsius este una obișnuită pentru județul Harghita, supranumit și ‘Mica Siberie’ sau ‘Polul Frigului’. În actualul sezon hibernal s-au mai înegistrat de cîteva ori valori care s-au situat în jurul temperaturilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Grecu a precizat că în nopțile următoare va continua să fie frig, minimele urmând să se situeze în jurul valorilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius, posibil mai scăzute în zona Întorsura Buzăului, în județul Covasna,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.