La mintea Alinei Gorghiu: de la Brătieni la Denise Rifai şi Simona Gherghe

Aşa cum Liviu Dragnea pare a fi groparul PSD, la fel şi Alina Gorghiu se ambiţionează să distrugă definitiv PNL. Din motive diferite, cei doi „lideri” politici sînt adevărate bombe gata-gata să explodeze, luînd, cu suflul lor, partidele pe care le conduc. Dacă Dragnea stă sub spectrul unei condamnări cu executare, Gorghiu este „ameninţată” doar de dorinţa ei de a parveni, exersată ani de zile cu Bogdan Olteanu sau Mihai Voicu.

Despre Dragnea am tot vorbit şi înaintea condamnării cu suspendare pentru Referendumul contra lui Traian Băsescu, dar şi după ce i s-a deschis „Dosarul „Bombonica”, în urma căruia ar putea să fie trimis în penitenciar.

Astăzi, Alina Gorghiu face şi ea un pas important pentru trecerea în nefiinţă a PNL. Cu aerul împrumutat de la Elena Ceauşescu, preşedinta PNL a anunţat într-o emisiune TV care sînt criteriile în urma cărora va întocmi listele pentru alegerile parlamentare: vedetismul şi slugărnicia! De fapt, sînt aceleaşi care au propulsat-o şi pe ea în vîrful politicii de la noi.

Să spună cu voce tare, în public, că-şi doreşte ca PNL să fie reprezentat în Parlament de Denise Rifai şi Simona Gherghe nu este altceva decît mărturisirea nivelului intelectual al Alinei Gorghiu, unul atît de jos încît poate fi echivalat cu arderea pe rug a tuturor cărţilor! Propunerile Alinei Gorghiu justifică pe deplin neîncrederea populaţiei în clasa politică, în partide şi chiar în Parlament, căci de ani de zile, oameni de talia Alinei Gorghiu au făcut eforturi disperate de a compromite politica, în general, prin propulsarea în fruntea ţării a unor specimene care n-ar fi putut, în condiţii normale, să depăşească nivelul unor anonimi buticari.

În ultimii ani, de cînd televiziunea a devenit principala sursă de informare a oamenilor, un celebru proverb ar putea fi redefinit astfel: spune-mi la ce te uiţi, ca să-ţi spun cine eşti! În cazul preşedintei PNL, răspunsul la întrebarea: „La ce te uiţi, fato?” este devastator. Ce, dezbateri politice? Ce, discuţii serioase despre nevoile oamenilor? Dă-le dracului, din moment ce apetenţa Alinuţei merge spre vulgara hermenetucă a Denisei Rifai sau spre exploatarea sentimentelor unor amărîţi!

O sinteză a „programului politic” al Denisei Rifai a fost realizată de Dragoş Pătraru, în emisiunea „Starea naţiei” şi poate fi accesată la adresa la această adresă de YouTube. Aici puteţi vedea incredibila interpretare erotică a unui slogan electoral, cu împreunarea în grup şi alte perversiuni sexuale proferate de Denisei Rifai. Ce o fi fost în capul Alinei Gorghiu cînd i-a făcut Denisei Rifai propunerea de a fi candidatul PNL? Să fie această propunere expresia unei compatibilităţi a Alinuţei cu moderatoarea de la Realitatea TV sau doar mărturisirea unor gusturi comune, de genul „cu striaţii şi gust de banane”? Altfel, cum să ne imaginăm că din 22 de milioane de români, Gorghiu a ales-o pe Denise Rifai să fie urmaşa Brătienilor?

Nici în cazul Simonei Gherghe lucrurile nu stau mai bine, căci, după cum bine se ştie, emisiunea acesteia, sancţionată deseori de către CNA, excelează prin prezentarea publică a unor cazuri care, în societăţile normale, se discută în cabinetele psihologilor şi beneficiază de protecţia imaginii unor minori. Zi de zi, adresîndu-se unui public ahtiat după dramele din unele familii lovite de soartă, Simona Gherghe pare a fi o duduie în stare să zgîrie cu propriile unghiuţe faţa unor copii numai pentru ca telespectatorii să vadă cum rănile se infectează şi cum puroiul ţîşneşte direct în obiectivul camerei!

Pe această linie, Alina Gorghiu ar putea ajunge şi la Dan Capatos sau Mădălin Ionescu, căci audienţa acestora la Antena 1 şi Kanal D este mult mai mare decît cea obţinută de Denise Rifai sau Simona Gherghe, mai ales că aceştia i-ar putea aduce pe listele PNL şi pe celebrii politicieni Leo de la Strehaia sau Nicolae Guţă! Dacă, totuşi, vrea femei mai multe în Parlament, Capatos şi Mădălin le-ar aduce pe listele PNL pe Dana Criminala, Loredana Chivu, Beyonce de România sau chiar pe Cruduţa, cu clienţii lor cu tot!

Toate aceste lucruri aduse în spaţiul politic de Alina Gorghiu par a fi desprinse dintr-o emisiune umoristică şi arată nivelul intelectual al preşedintei PNL, apetenţa acesteia pentru vulg. Ea, care se crede miezul din dodoaşcă, nici nu-şi dă seama ce face, dar este de mirare că nimeni din marele partid liberal nu-i taie nasul pe care şi l-a luat la purtare pentru a mai salva cîte ceva din imaginea acestui partid istoric de care sînt legate marile evenimente din istoria ţării!

Dar cum să avem astfel de pretenţii, cînd epigramistul Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, declară că Dumnezeu este liberal, deci viitor coleg de partid cu Denise Rifai şi Simona Gherghe? Este clar că propulsarea Alinei Gorghiu în fruntea PNL prin voinţa preşedintelui Klaus Iohannis nu a fost altceva decît deschiderea uşii pentru pătrunderea în viaţa politică a unor caricaturi din societate după proverbul „cum e turcul, şi pistolul”! Asta de primenire a clasei politice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.