La RATB, indemnizațiile se măresc retroactiv

Șefii din RATB au găsit metoda de a-și majora încă o dată salariile. De la 1 octombrie 2017, salariile lor se vor majora între 16 și 40%. De remarcat că sporurile se vor aplica retroactiv, de la data numirilor pe funcții. Toate acestea sunt stipulate într-un act adițional la contractul colectiv de muncă, semnat de sindicatul majoritar al RATB și conducere. Documentul poartă ștampila de înregistrare la Inspectoratul Teritorial de Muncă București, care nu a sesizat ilegalitatea plăților retroactive. Așteptăm raportul Curții de Conturi.

RATB nu are nimic în comun cu performanța și eficiența. Nici măcar licitațiile pentru achiziția celor 400 de vehicule noi nu au fost corect organizate, astfel că procedura de licitație a fost reluată. Trebuie amintit că cei peste 10.000 de angajați și activitatea regiei de transport local sunt finanțate prin subvenția primită de la Primăria Capitalei. Se vede treaba că banii merg mai mult pe salarii, și nu pe îmbunătățirea activității. Contractele păguboase și hoțiile din RATB au fost dezvăluite în această vară de unul dintre șefii de Control și Gestiune ai regiei. El a transmis analiza sa atât la Primăria Capitalei, cât și la DNA, Parchet și DIICOT. Cu toate acestea, până acum nu s-a întâmplat nimic, iar misterul dispariției celor 200.000 euro în conturi false nu a fost dezlegat. Tot anul acesta, RATB și-a modificat organigrama, lărgind posibilitatea ca orice activist PSD să poată primi o funcție bine plătită. Cu un buget comparabil cu cel al orașului Sibiu, RATB dispune anual de 121 milioane euro de la Primăria Capitalei.

Printr-un act adițional la contractul colectiv de muncă, semnat între sindicatul majoritar și conducerea RATB, s-a convenit ca la salariul de bază al șefilor să se aplice lunar indemnizații de conducere.

Iată cum au crescut veniturile șefilor RATB din octombrie 2017

16% – șef birou financiar-contabil autobuze/depouri, șef atelier, șef sector linii, șef birou, șef complex sportiv;
17% – șef birou financiar-contabil divizie, șef autobază, șef depou;
18% – șef serviciu, șef secție;
19% – contabil-șef și inginer-șef (DRMT);
20% – inginer șef;
35% – director;
40% – director general adjunct.

Sporurile de la Centrul de sănătate:

16% – șef laborator (psihologic), șef birou;
19% – contabil-șef;
20% – asistent medical șef;
22% – șef laborator;
28% – medic-șef Secție medicină internă, chirurgie;
34% – medic coordonator

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.