La Rio va participa o singură atletă din Rusia

Cererile depuse de 67 de atleți din Rusia pentru a obține câte o derogare individuală care să le permita participarea al Olimpiada de la Rio, în ciuda faptului că sunt suspectați de dopaj, au fost respinse. Din partea Federației Ruse nu va participa la Rio decât Daria Klișina.

Asociația Internationala a Federațiilor de Atletism a decis pe 17 iunie să excluda echipa de atletism a Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2016 din cauza dopajului. După aceasta decizie, Comitetul Internațional Olimpic a recomandat eliberarea de autorizații individuale pentru atleții rusi care își susțineau nevinovăția, însă aceasta în schimbul unor noi controale antidoping foarte dure.

În plus, președintele IAAF, Sebastian Coe, a precizat că noile criterii în cazul acestor sportivi erau ca participarea lor să nu se facă sub drapelul rus, pentru ca liderii atletismului mondial să fie siguri că ”sunt eliberați de orice influență nefastă”, după cum îl citează Moskovski Komsomoleț pe Sebastian Coe. Acesta a spus că nu exista decât un atlet care respectă aceste criterii – Daria Klișina, săritoare în lungime care se antrenează în SUA.

Gazeta.ru scrie că reacția la aceasta decizie a fost ”unanim negativă” în Rusia. Ministrul Sportului, Vitali Mutko, și dubla campioana olimpică la săritura cu prăjina Elena Isinbaeva au cerut dizolvarea IAAF și au declarat că vor contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

”Pentru IAAF nu există prezumpția de nevinovăție. Nu sunt în măsură să dovedească ce 4este în regulă înRusia și ce nu și demonstreaza de asemenea și incompetență”, a declarat Insinbaeva.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.