La Sibiu se aerisesc iar filmele de Oscar

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber a adunat peste 300 de mii de spectatori în cei cinci ani de când colindă țara și își va încheia călătoria din această vară la Sibiu.

Caravana poposește, începând de azi până pe 23 iulie, în Parcul Sub Arini, zona Sanius, iar de marți până duminică vor putea fi urmărite șase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale Premiilor Oscar. Proiecțiile încep de la 21.30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul festivalului include unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului, anunță organizatorii. Acestea sunt proiectate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 18.300 lumeni. Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii și documentare acoperă toate gusturile şi vârstele spectatorilor. Filmele care vor putea fi văzute în Sibiu în cadrul Caravanei Metropolis debutează azi cu „Arrival“, în regia lui Denis Villeneuve, cu un premiu și 7 nominalizări la Oscar și un premiu și 8 nominalizări la Premiile BAFTA. Mâine, sibienii pot vedea „Viața mea de Dovlecel“, în regia lui Claude Barras, nominalizat la Oscar în 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și câștigător al premiului pentru Cel mai bun film de animație la European Film Awards. Nu mai puțin de 4 nominalizări la Oscar și 3 nominalizări la Globurile de Aur a adunat și „Hell or High Water“, filmul care rulează în parcul sibian joi.

Sfârșitul de săptămână o să aducă pe ecranul din Parcul Sub Arini trei pelicule care au fost vedetele Oscarurilor și ale festivalului de la Cannes. Mai întâi, vineri este difuzat filmul iranian „The Salesman“, în regia lui Asghar Farhadi, apoi, sâmbătă și duminică rulează dramaticul „Moonlight“ și pelicula francofonă „Doar sfârșitul lumii“. Toate filmele sunt prezentate cu subtitrare în limba română, iar detalii despre filme și program găsiți pe site-ul evenimentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.