La Tulcea a fost inaugurat Monumentul Sturionului

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” a inaugurat joi, la Tulcea, Monumentul Sturionului. Statuia realizată din sticlă a costat 20 de mii de euro şi costurile realizării au fost suportate din fonduri europene. Lucrarea este lungă de patru metri. Realizarea statuii face parte din proiectul Danube Parks, un parteneriat româno-austriac. Proiectul Danube Parks vizează dezvoltarea şi implementarea strategiilor transnaţionale pentru conservarea patrimoniului natural al Dunării, şi este finanţat din fonduri europene prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud-Estul Europei 2007-2013. La dezvelirea Monumentului Sturionului au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi organizaţiile partenere în acest proiect.

„Prin realizarea monumentului de dedicat sturionilor se doreşte conştientizarea copiilor şi a celorlalte categorii de vizitatori ai Deltei Dunării asupra unicităţii şi valorii acestei specii” a declarat la inaugurare guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu. Statuia a fost amplasată pe faleza Dunării, în faţa sediului ARBDD. Lucrarea a fost realizată de artistul plastic Cătălin Becheru, prin turnarea a mai multe straturi de răşină poliester ramforsată cu fibră de sticlă şi cu schelet de rezistenţă metalic.

Statuia de sticlă este poziţionată orizontal şi a fost amplasată în aşa fel încât copiii să îl poată atinge şi chiar îl pot călări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.