Lacul Morii, ecologizat de liceeni şi voluntari

Liceeni din sectorul 6 vor curăţa, sâmbătă, gunoaiele din împrejurimile Lacului Morii, iar în zona dintre lac şi Parcul Crângaşi vor fi plantaţi copaci. Acţiunea de ecologizare a zonei este parte a proiectului „Make it a better place”, realizat de Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, proiect desemnat câştigător al competiţiei de proiecte pe teme de mediu, lansate la începutul anului de Primăria Municipiului Bucureşti.Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 9.00, aproximativ 200 de elevi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a de la Liceul Moisil, alături de voluntarii care doresc să se alăture proiectului, vor colecta gunoaiele de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insulă, inclusiv insula. Deşeurile vor fi strânse în saci oxobiodegradabili, ridicate imediat şi transportate la groapa de gunoi. Vor fi montate coşuri de gunoi în zonă, iar în spaţiul dintre lac şi Parcul Crângaşi vor fi plantaţi platani şi va fi amenajată o zonă verde.

Parteneri în cadrul proiectului sunt, alături de Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Primăria Sectorului 6 prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane, Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Naţională Apele Române, ECDL România, Microsoft Partners in Learning şi SC URBAN SA.

Lacul Morii este un lac de acumulare construit pentru protecţia Capitalei împotriva inundaţiilor. Amenajarea sa a fost finalizată în anul 1986, are o suprafaţă de 220 ha şi un volum de circa 20 milioane metri cubi de apă, fiind cea mai mare oglindă de apă de pe teritoriul Capitalei. Lacul este în prezent un element de atracţie, în special pe timpul verii, când este luat cu asalt de sute de oameni aflaţi în căutare de soare şi de relaxare. În partea de nord se află o insulă, unde a fost amenajat un debarcader, zona fiind însă frecventată doar de pescari şi persoane care fac jogging. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.