Lăptișorul de matcă întărește sistemul imunitar

Lăptișorul de matcă este unul dintre cele mai cunoscute produse naturiste, denumit de grecii antici „sursa tinereții veșnice”. Datorită nutrienților pe care îi conține, lăptișorul de matcă ajută la tratarea și prevenirea anemiei, combate efectele dăunătoare ale stresului, întărește sistemul imunitar, poate preveni apariția bolii Alzheimer și a cancerului. Are efecte tonice, stimulează pofta de mâncare, înlătură oboseala și susține organismul în perioadele stresante sau în condiții de efort fizic intens. Este indicat persoanelor care suferă de depresie, anxietate, au o alimentație deficitară, copiilor aflați în creștere și sportivilor.

Elimină toxinele din organism

Lăptișorul de matcă luptă împotriva infecțiilor, are efecte antivirale, antiinflamatoare, antibacteriene și antiinfecțioase și poate fi considerat un antibiotic natural. Detoxifică organismul, deoarece ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește metabolismul. Este recomandat femeilor cu probleme de fertilitate sau care au menstruația neregulată. Poate fi consumat în perioadele de refacere după intervenții chirurgicale, deoarece accelerează procesele de vindecare ale organismului.

Cura cu lăptișor de matcă

Deși se găsește sub multe forme, se recomandă evitarea capsulelor, a pastilelor și fiolelor și consumarea lăptișorului de matcă crud, din surse apicole sigure. Proveniența contează foarte mult, deoarece nu se obțin beneficii maxime decât de la lăptișorul de matcă pur.

Sunt recomandate două cure pe an, primăvara și toamna. Lăptișorul de matcă se administrează în fiecare dimineață pe stomacul gol, cu minimum 30 de minute înainte de masă. Nu trebuie înghițit, ci ținut sub limbă câteva minute, până se topește.

În funcție de afecțiune, se pot face cure de la 10 zile până la 6 săptămâni. În cazul unor afecțiuni ale stomacului, se recomandă amestecul cu miere naturală, pentru a-i scădea aciditatea. Cantitatea zilnică recomandată este de 0,5 grame la copii peste 2 ani și 1-3 grame pentru adulți. Cel mai bine ar fi să îl păstrăm la frigider, ferit de lumină. Nu trebuie să intre în contact cu metale, pentru că se va oxida. iar la administrare trebuie folosită o linguriță din lemn sau plastic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Corneanu 31 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.