Laura Codruța Kovesi se încurcă în dosarul „spionilor” israelieni

Cine a urmărit cu atenţie interviul Codruţei Kovsi la Europa FM a observat dorinţa şefei DNA de a se închide „Dosarul spionilor Mosad”. Spre deosebire de acum o lună, cînd jubila cu acelaşi caz, pe care-l dorea trambulina sa spre vîrful Puterii. Oare, ce s-a întîmplat între timp?

Înainte de a analiza motivele acestei schimbări radicale de poziţie, să vedem ce a declarat Laura Codruţa Kovesi în acel interviu:

„Nu am aflat cine mi-a spionat familia. Nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt reale, nimeni din familia mea nu a avut conturile sparte, nu au fost monitorizaţi. Nu toată familia mea a avut conturile de email sparte. Au fost pe parcursul unei zile şi jumătate nenumărate telefoane care au fost date familiei mele și unor prieteni apropiați. Nimeni din persoanele apropiate nu a dat acest curs. Nu există email-uri sparte. Căsuţa mea de email nu a fost spartă, nici a tatălui, nici a fratelui meu, nici a unor prieteni”.

– „Căsuțele de email care au fost sparte aparțin unor persoane cu care nu am avut niciun fel de contact niciodată sau niciun fel de contact în ultimii 8…10 ani. Una din informații a fost despre fostul meu soț cu care eu nu am mai vorbit după divorț. Deci sunt persoane ale căror mailuri au fost sparte și cu care eu nu am niciun fel de legătură personală, pe unii din ei nici nu-i cunosc. Probabil a fost o monitorizare care a vizat DNA în general.”

– „Doar pe parcursul unei zile şi jumătate s-au dat telefoane familiei mele şi unor prieteni, prin care s-a încercat aflarea unor informaţii. Sunt persoane ale căror e-mailuri au fost sparte şi nu au niciun fel de legătură cu mine. Nu cred că a fost o monitorizare a mea personală”.

„Am dat declaraţii la DIICOT, declaraţii în calitate de martor cu privire la ce s-a întâmplat. Membrii familiei mele au fost audiaţi, inclusiv tatăl meu, tot în calitate de martor”.

„Când sună un necunoscut şi îţi cere date personale și adresa de email și face tot felul de încercări nereușitenu ştiu dacă e profesionist sau nu. Ce vă spun e că nimeni nu a dat curs niciunui fel de încercarea de a afla date. Nu ştiu cine a cerut acest lucru. Sunt convinsă că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul, vor lămuri toate detaliile. Nu sunt speriată, de ce să fiu speriată? Întotdeuna am respectat legea, nu am nicio teamă de absolut nimic. Se urmărește intimidarea sistemului judiciar.

PENTRU CE AU FOST ARESTAŢI CEI DOI ISRAELIENI DE LA „BLACK CUBE”?

Această parte a interviului, cea despre „Operaţiunea Mosad” poate fi accesată la adresa http://www.europafm.ro/kovesi-am-fost-audiata-ca-martor-de-procurorii-diicot-in-dosarul-de-spionaj/. Veţi observa că întrebările moderatoarei Anca Grădinaru au cam iritat-o pe Laura Codruţa Kovesi, deşi ele erau acelea despre care s-a discutat continuu în ultimele 40 de zile:

Rep: Ultimul subiect: aţi aflat cine va monitorizat familia?

LCK: Pînă în acest moment nu, dar nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt reale, nimeni din familia mea nu a avut conturile sparte, nu au fost monitorizaţi!

„Rep.: Dar s-a dedus din Comunicat şi din mandatul de arestare emis atunci că s-a intrat în căsuţa dvs. poştală, că s-au copiat informaţii

– LCK: Vă rog să citiţi cu atenţie Comunicatul de presă, căsuţa mea de e-mail nu a fost spartă, nici a tatălui meu, nici a fratelui meu… Cele care au fost sparte aparţin unor persoane cu care eu nu am avut nici un fel de contact niciodatăsau în ultimii 8 ani”!

Sîntem şi noi, desigur, în posesia documentelor invocate de Laura Codruţa Kovesi, respectiv Comunicatul DIICOT şi Mandatul de arestare pentru unul dintre „spioni”! Să le revedem, pentru că dacă Kovesi are dreptate atunci se pune întrebarea firească: DE CE AU FOST ARESTAŢI „SPIONII”?.

COMUNICATUL DIICOT din 06.04.2016:

La data de 03.04.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor:

WEINER RON pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

GECLOWICZ DAVID pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât şi în Londra/UK, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi cei doi inculpaţi, WEINER RON şi GECLOWICZ DAVID au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni, respectiv infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora.

În cadrul grupării astfel constituite, cei doi inculpaţi aveau roluri şi sarcini precis trasate de către cei doi lideri, respectiv inculpatul WEINER RON răspundea de partea tehnico-informatică a activităţii, deţinând cunoştinţele informatice necesare, ocupându-se de atacurile de phishing şi de compromiterea efectivă a conturilor de e-mail, în timp ce, în prealabil, inculpatul GECLOWICZ DAVID era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia şi anturajul persoanei publice vizate şi de obţinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care în continuare formau ţinta atacurilor informatice.

În continuarea demersului infracţional, inculpatul WEINER RON, introducând fără drept credenţialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat şi fără drept, (fără autorizarea/consimţământul deţinătorilor şi utilizatorilor legitimi), respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri şi parolele de autentificare) căsuţele de e-mail (spaţiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienţilor), sisteme informatice aparţinând unui număr de trei persoane vătămate. După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturile on-line şi a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoştinţă de informaţiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat şi le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conţinutul conturilor atacate.

La data 03.04.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public precizăm că, raportat la infracţiunile care fac obiectul urmăririi penale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu are calitate procesuală la acest moment. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi DGPMB. În cauză s-a colaborat cu Serviciul Român de Informații, în condiţiile legii”.

Imediat după apariţia acestui Comunicat, Laura Codruţa Kovesi a apărut în repetate rînduri la TV ca o eroină care se luptă cu ditamai Mosad-ul, comentînd zecile de articole apărute în toată presa! Iată ce scria AGERPRES după un interviu cu şeful DIICOT: „Săptămâna trecută, Tribunalul București a admis cererea procurorilor DIICOT de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi!

Deci, nu este nici o îndoială că este vorba despre un dosar în care partea vătămată este Laura Codruţa Kovesi, iar cele „3 persoanele vătămate” sînt apropiaţi ai săi. Dacă Laura Codruţa Kovesi spune acum că nu are nici o legătură cu acţiunile celor 4 „spioni” de la Black Cube, atunci de ce nu a negat acest fapt imediat ce a apărut informaţia respectivă? Şi de ce este dînsa „parte vătămată” dacă nu i s-a spart e-mail-ul? Iar, peste toate acestea, de ce au fost arestaţi „spionii” dacă „partea vătămată” spune că nu i s-a întîmplat nimic?

Observăm diferenţa de comportament a Laurei Codruţa Kovesi între momentul iniţial, cînd se fălea că a fost spionată de Mosad, şi cel de acum, cînd fuge ca de dracul de recunoaşterea statutului de „parte vătămată”! Este cît se poate de clar că acest comportament diferit are legătură cu primele dezvăluiri apărute în „Caţavencii”, legate de iubitul său, Florin Nemeş, director de PR la Digi 24, precum şi declaraţiile şefilor de la Black Cube, care au spus că „spionii” aveau misiunea de a o compromite pe Laura Codruţa Kovesi pentru acte de corupţie!

Ca lucrurile să fie şi mai clare, iată şi al doilea document la care ne-a trimis Laura Codruţa Kovesi în interviu de la Europa FM, adică Mandatul de arestare pentru unul dintre „spioni”, mai exact pentru Geclowicz David, născut în Belgia, avînd domiciliul actual în Marea Britanie:


În acest Mandat de arestare citim cît se poate de clar că Mobilul întregii activităţi infracţionale” al „spionilor” a fost „compromiterea imaginii procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România”! După cum ştim noi, numele acestui procuror şef al DNA este încă LAURA CODRUŢA KOVESI. Deci, procurorii spun explicit că toate acele infracţiuni pentru care 2 dintre „spioni” sînt arestaţi sînt:

– infracţiuni informatice

– compromiterea conturilor de poştă electronică

– violarea secretului corespondenţei

– copierea şi transferul datelor din mail

– compromiterea efectivă a conturilor de e-mail

– au accesat în mod repetat căsuţele de e-mail ale celor 3 persoane vizate

– au preluat controlul asupra e-mail-urilor.

Şi atunci, pe ce s-a bazat Codruţa Kovesi cînd i-a spus jurnalistei de la „Europa FM”: „Vă rog să citiţi cu atenţie Comunicatul de presă, căsuţa mea de e-mail nu a fost spartă, nici a tatălui meu, nici a fratelui meu… Cele care au fost sparte aparţin unor persoane cu care eu nu am avut nici un fel de contact niciodată”? A crezut că toată lumea e proastă şi numai ea este deşteapta pămîntului? Sau se crede pe terenul de baschet, fentînd, de data aceasta, logica elementară?

Ori, mai degrabă, aşa cum am scris acum cîteva zile în cotidianul.ro (http://www.cotidianul.ro/kovesi-minte-de-ingheata-apele-nu-i-cunoaste-pe-fostul-sot-si-pe-actualul-sau-iubit-280705/), înspăimîntată de ceea ce au descoperit „spionii” în investigaţia lor, a decis să nege orice evidenţă, astfel încît atunci cînd toate amănuntele vor ieşi la iveală să spună că sînt minciuni, întrucît e-mail-ul ei n-a fost spart de nimeni? Kovesi spunea în acel interviu: „Nu sunt speriată, de ce să fiu speriată? Şi atunci de ce încearcă acum să nege ceea ce spun procurorii DIICOT că au făcut „spionii” Mosad? Dacă nu de frică, atunci de ce?

Dar cel mai grav lucru comis de Codruţa Kovesi este că implică instituţia pe care o conduce şi chiar întregul sistem juridic în scandalul în care doar dumneaei este personaj central, atunci cînd spune: „Se urmărește intimidarea sistemului judiciar”. Ce vorbeşti, e ca în poezia aceea proletcultistă: „Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine”? Aici trebuie să recunoaştem că-i dăm dreptate lui Traian Băsescu (la urma urmei, tatăl spiritual al şefei DNA), care spunea într-o emisiune: „Kovesi se crede exponentul dumnezeiesc al Justiţiei”!

Dacă e să înţelegem ceva, cît de cît, este că Laurei Codruţa Kovesi îi este greu să cadă de pe calul pe care s-a cocoţat în aceşti ani, cînd a fost lăudată de toată lumea, a fost decorată şi premiată de ambasade. Este un sentiment greu de suportat, dar şi responsabilitatea ei este, sau ar trebui să fie, uriaşă, căci în pixul său şi al subalternilor săi stau destinele unor oameni. Kovesi trebuie să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că adevăratul scop al instituţiei pe care o conduce este eradicarea corupţiei, lupta pentru respectarea legii, apărarea statului de drept, şi nu ridicarea propriilor sale statui de ceară !

Astfel de minciuni sfruntate, în văzul tuturor, precum cele din ultimele sale apariţii publice, nu fac altceva decît să pună problema unor deviaţii comportamentale extrem de periculoase ale Codruţei Kovesi, care reprezintă adevăratul pericol pentru sistemul judiciar! Lucruri pe care le-au subliniat deseori şefii asociaţiilor magistraţilor din România chiar în adrese către CSM sau în luări publice de atitudine faţă de multele devieri de la principiile de drept după care trebuie să se ghideze sistemul juridic de la noi: arestări abuzive, dosare infirmate de instanţe, erori judiciare, telejustiţie, difuzarea pe surse a probelor din dosare aflate în anchetă.

Mi-e teamă că după „Cazul Black Cube”, chiar înainte de a afla ce au descoperit „spionii” Mosad, steaua Codruţei Kovesi începe să apună, la fel cum s-a şi ivit după doar cele 3 dosare pe care le-a anchetat înainte ca Băsescu s-o facă Procuror General al României.

P.S. Ultima isravă a Codruţei Kovesi este punerea sub semnul întrebării a dreptului Curţii Constituţionale de a decide dacă articolul care incriminează „abuzul în serviciu” este sau nu constituţional. Un gest asemănător a comis DNA-ul condus de Kovesi atunci cînd CCR s-a opus acelei mult hulitei legi Big Brother, arestîndu-l pe un judecător al CCR pentru nişte struţi şi 2 rochii ale soţiei acestuia pentru că votase împotrivă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.