Laura Georgescu acuzată și de fals în acte publice

Laura Georgescu este din nou acuzată, de data aceasta pentru fals în documente.
Colegul Valentin Jucan a depus în acest sens o plângere penală, însă Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale.
Juncan spune că șefa CNA ar fi modificat, după vot, o decizie a consiliului eliminând un alineat cu scopul de a favoriza un post de televiziune.

Potrivit dat Ziare.com, Valentin Jucan dezvaluie că, în ziua în care s-a dat votul în ședința CNA, la sediul instituției a fost prezent și Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group. Articolul scos de Laura Georgescu din forma finala a deciziei trimisă la Monitorul Oficial prevedea difuzarea jocurilor de noroc dupa ora 23.00, ceea ce ar fi produs pagube financiare mari postului Antena 1, la care se difuzează emisiunea Super Bingo Metropolis, afirma Jucan.

Jucan spune că acesta este un caz cunoscut de toți colegii din Consiliu.
Mai mult, acesta susține că răspunsul Parchetului nu a ajuns la timp la el, fiind în acest fel împiedicat să formuleze contestația la decizia NUP a procurorilor.
În ceea ce privește alineatul cu pricina, Juncan spune că este blocat de mai bine de un an într-o dezbatere publică, în mod deliberat nefiind repus de Laura Georgescu pe ordinea de zi.

Laura Georgescu este implicată într-un scandal ce vizează discuţii telefonice care au ajuns în atenţia opiniei publice.
Într-o înregistrare audio obţinută de Realitatea TV, Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, apropiate premierului Victor Ponta.
Într-o primă înregistrare, preşedintele CNA vorbeşte despre faptul că îi „acoperă” pe „boul de Ghiţă şi pe România TV”, de pe urma cărora doreşte să profite.
Într-o altă înregistrare, şefa CNA vorbeşte despre o posibilă sponsorizare, sub forma unor laptopuri, pentru instituţie.
De asemenea, o angajată a CNA a vorbit la Realitatea TV despre atmosfera din cadrul instituției, dar și despre limbajul șefei instituției, Laura Georgescu.
Dezvăluirile Marianei Popa, consilier superior în cadrul CNA: “Mi-a spus la un moment dat că mă castrează. Apelativul “Fă” este la ordinea zilei. Laura Georgescu ne-a cerut la un moment dat să ne spunem părerea despre ea şi toţi angajaţii i-au spus că le este frică de ea. A savurat momentul”.
După situația tensionată din cadrul CNA generată de comportamentul Laurei Georgescu, PDL a început să strângă semnături prin care să poată fi modificată legea, așa încât să nu mai poată fi permisă menţinea în funcţii a unor persoane care se comportă precum Laura Georgescu.
Liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat că Laura Georgescu are probleme de comportament

„Dacă şi asta e doamnă, eu sunt episcop catolic!”, a spus Blaga.
Totodată Blaga l-a acuzat pe premier spunând că acesta are nevoie de asemenea oameni, precum Laura Georgescu, după ce Victor Ponta s-a apărat afirmând că nu PSD a numit-o pe Laura Georgescu la CNA.
Ceea ce nu a spus premierul este faptul că propunerea îi aparține.
Ponta a ținut totuși să dea asigurări că ar susţine un proiect de lege prin care membrii CNA să poată fi revocați.
Laura Georgescu a negat toate acuzațiile care i se aduc, iar la audierile din Comisia de cultură ea a afirmat că înregistrările nu ar fi autentice, fiind de fapt vorba despre un colaj scos din discuții purtate cu mult timp în urmă.
De asemenea, Laura Georgescu nu a răspuns concret la întrebările deputaților, afirmând că așteaptă punctul de vedere al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice cu privire la înregistrările apărute în spațiul media.

După dezvăluirile apărute în presă, „pentru limbajul suburban, incompatibil cu un înalt demnitar al statului, asociat funcției de ministru”, câteva sute de persoane au semnat o petiție online prin care cer demisia președintei Consiliului Național al Audiovizualului Laura Georgescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.