Laura Georgescu e de o mie de ori mai sănătoasă la cap decât Raluca Prună

Printre multe alte defecte il am și pe acela de a încerca, pe cât posibil, să judec realitățile din jur cu mintea mea. Sigur că e un defect, din moment ce pierd astfel foarte mult timp cu analize proprii și nici măcar nu am certitudinea că la sfârșit voi găsi adevărul.

Doamna Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, a apărut în peisajul public ca un meteorit, cu acel magnetism capabil de a înfrăți brusc, în câmpul său de atracție, toate televiziunile de știri altminteri inamice. Un meteorit mai altfel însă, nu căzut din cer ci țâșnit din adâncurile noroioase ale pământului. Căci, nu?, cerul înseamnă lumină, energii pozitive, în vreme ce această alcătuire stranie părea ieșită direct din tenebre.

Am urmărit primele știri cu și despre doamna în cauză iritat de bănuiala că iarăși ni se bagă pe gât o diversiune de manual, menită să acopere scandalul uriaș din acel moment, care, trebuie să recunosc, mă pasiona în cel mai înalt grad: acela al spionilor de la Black Cube.

Cineva care mărturisește, pe nerăsuflate și fără a fi întrebat, despre legături vechi și nu foarte onorante cu serviciile secrete, care furnizează nume proprii de ofițeri, agenți de legătură, interlopi cu trese și firme paravan, iscă suspiciuni chiar înainte de a stârni curiozități. Și te întrebi: oare persoana asta o fi cu toți boii acasă de face astfel de nefăcute despre care folclorul policier spune că ar fi extrem de periculoase?

Am parcurs și eu, cu privire la comportamentul Laurei Georgescu, faza de negare. Până când mi-a atras atenția un lucru: jetul uriaș de cerneală de camuflaj eliberat, ca la ordin, de o anumită parte a media, foarte cunoscută mie de pe vremea când făcea baraj viu în jurul lui Traian Băsescu. Să-l apere, oricâte neghiobii ar fi comis acesta, de oprobriul opiniei publice. Sepia de serviciu a ieșit din nou la treabă, de data asta nu în folosul fostului președinte ci al unui comandament care, încă la putere fiind, se vede amenințat de declarațiile bizare ale Laurei Georgescu.

Și atunci mi-am propus să refuz interpretările premestecate oferite de respectiva divizie de propagandiști, cum că doamna Georgescu ar cam fi pacient de spital de psihiatrie, și să analizez singur, atât cât mă duce pe mine capul, spusele și acțiunile publice ale fostei soții a lui Dan Condrea.

La nivelul discursului, mi s-a reconfirmat ceea ce descoperisem din chiar primele interviuri cu doamna Laura Georgescu și anume că retorica ei evidențiază o logică și o rigoare peste nivelul multora dintre vorbitorii profesioniști de la televiziuni. Știe să ducă frazele la bun sfârșit, nu pierde argumente pe drum, folosește corect semantic termeni dificili de specialitate (din economie, medicină, justiție) și știe să introducă niște contratimpi în demonstrațiile sale care dau spontaneitate și credibilitate.

La nivelul faptelor relatate, foarte multe dintre declarațiile sale, considerate cel puțin la început extravagante, s-au confirmat. Despre oameni dubioși, despre firme, despre cei care îl conduceau din umbră pe Dan Condrea, despre conturile diin străinătate etc.

De fapt, constatam ieri (după apariția la Antena 3) că doamna Laura Georgescu a cam avut dreptate în tot ceea ce a declarat de la primele apariții publice și până în prezent.

Sigur, s-a văzut și că este o ființă traumatizată. Privirea îi fuge adesea de la interlocutor pentru a se refugia în universul obsesiv al amintirilor grele iar printre fapte, pe care le invocă cu detalii de timp, spațiu și conversație absolut impresionante ca precizie, sunt inserate destul de des senzații, impresii, bănuieli. Căci această femeie, rămasă la un moment dat singură într-o luptă dură nu doar cu inamici ai bunăstării ei dar și cu persoane care pentru ea contează afectiv, a încercat să se protejeze. Strângând dovezi, fraze ale judecătorilor, amintiri ale unor gesturi și reacții pentru alții neimportante, dar și explicații suportabile pentru extrem de multe situații de neînțeles.

Și, în toate aceste condiții, de un anume dramatism uman incontestabil, constat cum o întreagă divizie de mutilatori morali, prin presă, și-a propus să o scoată nebună pe Laura Georgescu.

În vreme ce pe Raluca Prună, manechinul de halate de baie XXL care, din flaușata ei suficiență, ne-a învățat că discuția despre drepturile omului e un lux, aceiași vigilenți și intransigenți (de)formatori de opinie o consideră un om sănătos la cap.

Ei bine, mintea mea, cu care mi-am permis să judec singur situația relatată, mi-a transmis o cu totul altă concluzie:

Laura Georgescu e de o mie de ori mai sănătoasă la cap decât Raluca Prună.

http://www.conteledesaintgermain.ro/laura-georgescu-e-de-o-mie-de-ori-mai-sanatoasa-la-cap-decat-raluca-pruna/23-06-2016

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.