Lavrov: Occidentul acuză Moscova fără dovezi

Occidentul acuză Moscova pentru aproape tot ceea ce s-a întâmplat de la începutul crizei ucrainene, de la evenimentele din Piața Independenței din Kiev până la trimiterea de trupe în Ucraina, dar fără să prezinte dovezi, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, scrie Agerpres.

”Acuzații privind o intervenție militară a Rusiei în conflictul din Ucraina nu sunt auzite pentru prima dată. De la începutul conflictului, noi suntem practic acuzați pentru toate, dar niciodată nu ni s-au prezentat dovezi. Absența dovezilor, tăcerea, deformarea adevărului caracterizează de fapt poziția SUA și a unor state europene”, a afirmat șeful diplomației de la Moscova în interviul menționat, preluat de RIA Novosti.

O astfel de abordare, a adăugat ministrul rus, ”se poate vedea și în declarațiile despre mișcările trupelor noastre, despre ancheta în catastrofa avionului malaezian, tragediile din Maidan (Piața Independenței din Kiev) sau de la Odesa și despre multe alte situații”.

Potrivit ministrului rus de externe, astfel de declarații sunt considerate de Moscova ”o manifestare a războiului informațional”.

În același interviu pentru El Pais, Serghei Lavrov a apreciat că o continuare a presiunilor la adresa Moscovei, prin adoptarea de sancțiuni, nu va ajuta la rezolvarea crizei din Ucraina, ci, dimpotrivă, va duce, în opinia sa, la adâncirea acestui conflict.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.