Lăzăroiu îl vede pe Băsescu premier în 2016

Sebastian Lăzăroiu lansează o temă mai veche privind posibilitatea ca Traian Băsescu să ajungă premier în 2016.

Consilierul prezidenţial a reiterat, într-un interviu acordat RFI, scenariul potrivit căruia Băsescu ar putea ajunge să conducă executivul susţinut fiind de o construcţie politică de dreapta.

„Eu cred că preşedintele va rămâne activ după ce îşi va termina mandatul, va rămâne activ în politică. Aşa cum a şi spus, va contribui şi anul viitor, dar mai ales în anii care urmează la acea construcţie a unei forţe politice de dreapta, puternice, care să aibă şanse în 2016 să şi câştige alegerile”, a declarat Sebastian Lăzăroiu la RFI. „Eu am spus că, sigur, probabil în 2015 nici nu s-ar putea întâmpla asta, dar în 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu să-l avem pe Traian Băsescu susţinut pentru funcţia de premier de această forţă politică”, a spus consilierul prezidenţial.

După două mandate de preşedinte, Lăzăroiu l-ar vedea premier pe Băsescu, mai cu seamă că, spune acesta, ar fi păcat să nu profite de experienţa pe care o are.

„Şi funcţia de prim-ministru are importanţa ei, iar preşedintele are de departe o experienţă executivă, pe care n-o are nimeni în momentul ăsta în România. Probabil că pentru România ar fi păcat ca în anii care urmează să nu profite de această experienţă executivă pe care o are. Sigur, îşi va termina mandatul de preşedinte, are nevoie de măcar doi ani de odihnă, dar din 2016 încolo nu văd de ce nu ar putea să ocupe o asemenea funcţie”, a susţinut Lăzăroiu.

Potrivit celei mai recente declaraţii, făcute în noiembrie, Lăzăroiu amintea despre posibilitatea ca Traian Băsescu să ajungă premier precizând că unul dintre obiectivele Partidului Mişcarea Populară este „să creeze un vehicul politic puternic pentru a-l susține pe Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru”.

Unificarea dreptei este şi subiectul preferat al Elenei Udrea.

Deputatul nu pierde nicio ocazie să vorbească despre dorinţa sa ca la alegerile prezidențiale din 2014 toate formațiunile de dreapta să fie unite.

“Cred că este nevoie de o opoziţie puternică şi de o unitate a tuturor formaţiunilor care se revendică din spectrul politic de centru-dreapta. Eu nu am nici ezitări, nici nu încerc să ascund ce cred. Cred că PDL şi Mişcarea Populară, împreună cu Forţa Civică, cu PNŢCD-ul, ar trebui să se regăsească într-un proiect comun care eventual să aibă ca prim obiectiv câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2014. Cu mine în PDL( …), spunea recent Udrea.

În locul mai multor partide cu rezultate slabe la alegeri, mai spunea Udrea, ar putea apărea o formațiune care să aibă un candidat comun, cu șanse mai mari de a fi ales președinte al României.

De altfel, nici preşedintele nu se vede scos „la pensie” în pofida numeroaselor declaraţii în care dădea asigurări că după încheierea mandatului de președinte se retrage definitiv din viaţa politică.

“Recunosc că am spus că nu mă mai interesează, că nu vreau să mai aud de politică. Cred că a fost precum cea cu <>. Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu mi-am găsit locul”, spunea preşedintele.

Şi pentru a convinge pe deplin că reevaluare este una cât se poate de serioasă, Băsescu a mai spus:

“Probabil că voi rămâne în politică și o să iau vorbele d-lui Iliescu: ies din politică doar cu picioarele înainte”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.