Lăzăroiu: Mişcările din PMP îl pun într-o situaţie delicată pe Traian Băsescu

Cristian Diaconescu a fost lansat ca un fel de iepure în cursa prezidenţială, de către Partidul Mişcarea Populară, la Congresul PMP din luna iunie, a apreciat la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu.

Lăzăroiu spune că Diaconescu a demisionat din PMP deoarece „nu avea încotro”.

„Cristi Diaconescu n-avea încotro ca să-şi salveze onoarea, pentru că în mod evident era o încercare de debarcare a lui. Dacă ar fi participat azi la Colegiul Director, ar fi fost pur şi simplu o execuţie. Nu înseamnă că candidatura lui ar avea mari şanse. Dimpotrivă, eu sunt destul de sceptic că singur şi în timpul rămas va reuşi să-şi strângă numărul de semnături, care e destul de mare, 200 de mii. Dar a încercat cumva să aibă o ieşire onorabilă dintr-un joc în care cred că a intrat cu prea multă naivitate, hai să zicem bună credinţă, dar în orice caz şi cu o doză de naivitate, pentru că el nu a fost validat la Congresul din iunie ca şi candidat, deşi a fost anunţat, Congresul era în desfăşurare, putea fi votat la fel de bine cum a fost anunţat şi asta trebuia să-i ridice un semn de întrebare. A fost lansat ca un fel de iepure de Partidul Mişcarea Populară, pentru că toate datele de astăzi erau valabile şi în iunie, toate datele pentru schimbarea candidatului”, a declarat Lăzăroiu.

„Eu am mai spus că Diaconescu nu reuşeşte performanţa la care se aştepta partidul, are dificultăţi de vizibilitate, deşi în mod evident este unul din candidaţii cei mai pregătiţi pentru a ocupa funcţia de preşedinte. Dar a fost clar aruncat atunci în cursă, ca ulterior să fie retras şi la asta asistăm astăzi”, a mai apreciat Sebastian Lăzăroiu.

Acesta crede că mişcările de la vârful PMP îl pun pe Traian Băsescu într-o situaţie delicată: „Mi-e greu să spun, nu-mi dau seama (pe cine va susţine preşedintele-n.r.). Dar e cert că această mişcare la vârful PMP îl pune într-o situaţie delicată pe preşedinte, pentru că preşedintele a apucat să-l susţină şi să-l recomande pentru această funcţie pe Cristian Diaconescu, a semnat pentru el, iar acum ar fi în situaţia, dacă ar susţine candidatul PMP în continuare, să-şi schimbe această opţiune. Aceeaşi problemă o au şi membrii simpli ai PMP, care toată vara au alergat să strângă semnături pentru Cristian Diaconescu, le-au spus oamenilor că ăsta-i candidatul susţinut de PMP şi de Traian Băsescu şi de mâine vor trebui să le spună aceloraşi oameni pe care i-au întâlnit pe stradă la strângerea de semnături că Elena Udrea e candidatul PMP susţinut de Traian Băsescu, ceea ce e foarte dificil, îi pune într-o situaţie ridicolă pe membrii simpli de partid şi din ce ştiu, există la bază o nemulţumire, chiar dacă la vârf azi o să pară o mare unanimitate”.

Întrebat ce efecte vor avea aceste mişcări de la vârful PMP asupra partidului, Lăzăroiu a răspuns: „Foarte proaste. Păcatul originar pleacă tot de atunci din iunie, după europarlamentare, pentru că atunci nu s-a făcut o analiză serioasă şi riguroasă şi reală a rezultatului alegerilor. De ce PMP-ul a luat 6% şi nu a luat de exemplu 10%, de ce nu a reuşit să-şi atingă potenţialul? Pentru că dacă se făcea atunci analiza, probabil că acum nu eram în situaţia asta. Vocile lucide au spus de atunci că decizia de a o avea pe doamna Udrea în prim plan la europarlamentare a redus mult din potenţialul electoral al partidului. Neexistând acea analiză, suntem în situaţia în care acelaşi personaj de la europarlamentare se pune în fruntea partidului la alegerile prezidenţiale. Şi atunci, dacă repetăm greşelile, cred că rezultatele vor fi aceleaşi, proaste, pe termen mediu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.