Lăzăroiu: PDL s-a erodat la guvernare, are bube și este incapabil să-și convingă electoratul

Invitat la B1TV, Sebastian Lăzăroiu a făcut câteva declaraţii surprinzătoare. Astfel, în opinia fostului ministru al muncii, PDL este supracapacitat şi incapabil să-şi convingă electoratul, are bube şi s-a erodat de când e la guvernare.

Fostul oficial explică şi care sunt motivele acestei eroziuni: corupţia, şpăgile de la Fisc, Garda de Mediu şi lista poate continua.

„Pe dreapta sunt foarte mulți antreprenori, mulți afaceriști care spun că e mai rău decît pe vremea PSD, spun că ăia luau mai puțin, te mai lăsau să respiri”, a spus Lăzăroiu.

Sebastian Lăzăroiu spune, de asemenea, că electoratul de dreapta a fost creat de PSD şi că perioada guvernată de social-democraţi a fost și prima cu creștere economică.

„Guvernul Năstase a contribuit cel mai mult la apariția electoratului de dreapta din România, între 2001-04” a spus Lăzăroiu. „Guvernul Năstase a avut o abordare mai de dreapta, pentru că ei au fost nevoiți să ia niște măsuri de reformă, trebuia să închidă dosarele cu UE” a explicat el, adăugînd: „Uitați-vă la Tănăsescu, ministrul Finanțelor, o fi înscris în PSD, dar el, ca finanțist, e centru-dreapta convins. Și dacă te uiți cum au terminat ei mandatul în 2004, macro-economic vorbind, totul a fost „la linie”, deficitul, datoria publică șamd, toși indicatorii. Atunci au fost și primii ani de creștere economică și s-a creat și acest electorat de dreapta, care vrea și altceva decît să stea la mila statului. Vreau autonomie, individualitate, vrea șanse să se dezvolte…Sigur că, în timp, el (electoratul de dreapta n.n.) s-a consolidat, iar criza l-a scos și mai mult la suprafață. Dar germenii s-au creat atunci, în guvernarea Năstase, care a și căzut de la putere tocmai din acest motiv”,  a punctat fostul ministru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.