Lăzăroiu propune legalizarea prostituţiei

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că, în anul 2019, în România vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile, ceea ce generează riscul de a avea revoluţii, chiar de catifea, sau războaie, el susţinând legalizarea prostituţiei.

Potrivit articolului „Demografia iubirii: revoluţie sau război?”, publicat în Q Magazine, sub semnătura lui Sebastian Lăzăroiu, în 2019 un milion de tineri îşi vor căuta perechea, iar aproximativ 160.000 de bărbaţi vor rămâne necăsătoriţi, în asemenea perioade de dezechilibru între numărul bărbaţilor şi cel al femeilor, cercetătorii susţinând că „există riscul de avea revoluţii (chiar de catifea) sau creşteri ale agresivităţii (războaie)”.

Autorul susţine că „prea multe mirese în 1989 l-au dat jos pe Ceauşescu”. Acesta a arătat că, obsedat de creşterea rapidă a populaţiei, Ceauşescu a interzis avorturile, iar mijloacele contraceptive erau greu de găsit pe piaţă.

„Nemaivorbind despre faptul că românii nu erau educaţi încă într-o cultură a contracepţiei. Astfel, natalitatea a crescut brusc. Din cauza lipsei partenerilor, fetele lasă garda jos mai repede, iar băieţii încearcă să profite cât mai mult de acest trend libertin. Numai că, în 1989, frustrarea era de ambele părţi. Fetele nu îşi găseau parteneri, iar băieţii nu puteau profita de numărul mare de potenţiale partenere din cauza regimului extrem de restrictiv. Un asemenea potenţial de frustrare a contribuit, cu siguranţă, la revoltele de la sfârşitul lunii decembrie. Mai ales că Revoluţia din 1989 a fost una, în primul rând, a tinerilor ieşiţi în stradă. Aşadar, împiedicarea unei revoluţii sexuale a dus la o revoluţie politică. Nu vreau să spun că doar acest fenomen al aglomeraţiei de mirese a produs răsturnarea regimului din 1989, dar sigur a fost un factor favorizant. Pe lângă frustrările alimentare şi cele privind libertatea de exprimare, s-au adăugat frustrările unei revoluţii sexuale neîmplinite”, susţine Lăzăroiu.

Totodată, el consideră că evenimentele de la Cairo au fost datorate de faptul că erau prea mulţi bărbaţi frustraţi.

Autorul precizează că în 2020 se estimează că vor fi 30 de milioane de bărbaţi fără parteneră în China şi 28 de milioane în India. Confruntate cu o asemenea problemă, guvernele încearcă să o exporte, fie încurajând migraţia, fie trimiţând tinerii la război.

Una dintre soluţiile identificate de acesta este legalizarea prostituţiei, admiţând că, în mod normal, nu există metode la dispoziţia guvernelor pentru a corecta asemenea deficite pe piaţa matrimonială, iar autoreglajul este şi mai puţin probabil.

„Este clar că o parte dintre bărbaţii născuţi la sfârşitul anilor ’80 în România nu îşi vor putea întemeia o familie. (…) În asemenea perioade ne putem aştepta la o înflorire a industriilor sexuale, în special a prostituţiei. De altfel, statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţiei pentru a rezolva măcar o parte din problemă. Chiar dacă mulţi dintre aceşti bărbaţi nu îşi vor găsi o pereche stabilă, va trebui ca ei să îşi satisfacă pulsiunile sexuale. În condiţiile în care numărul de prostituate este mic, iar fenomenul clandestin, vor creşte agresivitatea şi violenţa sexuală, dar şi conflictele între bărbaţi generate de o parteneră”, a mai arătat Lăzăroiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Ghetu 854 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.