Leave

Salariaţii britanici şi clasa de mijloc pauperizată de criză a Londrei văd ieşirea UK din UE (Brexit) ca o răzbunare contra bancherilor lacomi şi cinici şi ca o dare în plată contra politicienilor care i-au susţinut. Şi, pentru acest motiv, s-ar putea să voteze Leave (părăsirea Uniunii Europene) la referendumul de joi.

Ziarul bancherilor de pe Wall Street aminteşte că în Marea Britanie măsurile contra crizei instalate în 2008 au constat în ajutoare de stat (bail out) acordate băncilor cu probleme, în ciuda şi cu ignorarea clasei de mijloc plătitoare de taxe şi impozite. Mai mult de 100 de miliarde de lire (cca 150 de mld euro) au fost pompate în banci ca Royal Bank of Scotland şi în alte bănci mari ajunse în pragul falimentului, managerilor acestor bănci plătindu-li-se şi acum bonusuri pentru măreţele fapte de a fi adus acele bănci în postura de a fi salvate de stat, cu banii cetăţenilor, aceiaşi cetăţeni care au fost sacrificaţi în procesul de dezindustrializare în favoarea serviciilor de tip financiar concentrate în City-ul londonez.
Culmea este că exact aceste bănci fac propagandă gălăgioasă contra ieşirii din UE a Marii Britanii, aşa cum relatează Wall Street Journal. Doar că aceste lamentaţii ţipate ale bancherilor nu îi pot convinge pe cetăţenii obişnuiţi să voteze contra Brexit-ului. Dimpotrivă, le dau un motiv în plus să voteze Leave (da pentru ieşire): răzbunarea.
De notat că o filială a băncii britanice RBS a făcut parte, până de curând, din clubul „select” al băncilor delincvente care au abuzat de puterea lor economică în România.

Eu, unul, votez Leave. Nu ca cetăţean al UK, ci ca cetăţean al UE care nu mai vrea salvarea băncilor cu bani ai cetăţenilor sau ai deponenţilor, şi nici sacrificarea locurilor de muncă şi a micilor proprietăţi în favoarea unui grup de delincvenţi care îşi zic pe nedrept manageri.

A se vedea şi alte amănute aici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gheorghe Piperea 413 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.