Legătura dintre psihoterapie și tehnologie

Vă aflați în căutarea unui mijloc de relaxare rapid, însă nu vreți să investiți prea mult timp în acest proces? Tehnologia vă sare în ajutor. Site-ul ehealth.com a întocmit un top al aplicațiilor care vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și să scăpați de stresul acumulat pe timpul zilei.

Happify

Această aplicaţie a fost concepută pentru a vă ajuta să vă construiți o viaţă sănătoasă şi echilibrată. Programul oferă jocuri, clipuri video, precum şi cele mai recente studii, cu scopul de vă ajuta să vă antrenați creierul cu gânduri pozitive. De asemenea, aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii iOS şi Android. Mai este denumită şi „antrenorul de bucurie“, pentru că vă ajută să creşteți nivelul de energie pozitivă, să învățați noi obiceiuri care să vă schimbe viaţa, să vă concentrați mai mult pe momentul prezent şi, totodată, să reduceți stresul.

Headspace

Headspace este aplicaţia care vă arată cum puteți începe să faceți meditaţie şi care sunt beneficiile acesteia, prin abilitatea de a trăi în prezent, de a conştientiza gândurile şi sentimentele, influențându-vă viaţa într-un mod pozitiv. Simplă şi accesibilă, aplicaţia oferă utilizatorilor o modalitate de a învăţa cum să mediteze şi furnizează resursele necesare pentru a face acest lucru timp de 10 minute, în fiecare zi. Cercetările ne arată că aceste câteva minute de meditaţie au multiple beneficii asupra sănătăţii şi stării de bunăstare. Aplicaţia are incluse lecţii de meditaţie ghidate/neghidate, cu durata între 2 şi 60 de minute. Este disponibilă pentru dispozitivele iPhone şi Android.

Talkspace

Este o aplicaţie care îţi permite să te conectezi anonim cu terapeuţi licenţiaţi atunci când ai nevoie de ajutor, în vederea gestionării stărilor de anxietate, fiind și o platformă globală care oferă terapie şi consiliere online. Programul are mai multe opţiuni de plată, de la planul de terapie cu mesaj nelimitat, pentru 25$ pe săptămână, la 30 de minute de tratament video live, pentru 29$. Această aplicaţie este disponibilă pentru utilizatorii iOS şi Android. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.