Legătura între opoziție, putere și Integrala Lebesgue-Radon

Soțul vicepreședintelui USR, Clotilde Armand, matematicianul Sergiu Moroianu l-a luat, joi, peste picior pe premierul Sorin Grindeanu, conform b1TV.

Una dintre cărțile lui Grindeanu pe baza cărora a avansat la gradul didactic de asistent universitar – „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, este de negăsit.

Făcând referire la volumul “care nu există”, soțul politicianei Clotilde Armand l-a ironizat pe premierul PSD, scriind pe Facebook că a avut nevoie să calculeze o integrală, despre care ar fi putut obține informații din cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, dar pe care nu a găsit-o nici la Biblioteca Națională, nici la biblioteca Institutului de Matematică.

La finalul postării, Moroianu îi cere premierului să facă lumină în acest caz.

„Azi am avut nevoie sa calculez integrala unei funcții măsurabile față de o măsură complexă, o noțiune familiară specialiștilor în analiza matematică. Un titlu de referință în domeniu este chiar cartea primului ministru Sorin Grindeanu, pe care îl rugasem deja să-mi furnizeze un exemplar al cărții când m-am lovit de absența volumului din biblioteca Institutului de Matematică. Sunt așadar blocat și descumpănit de ultimele știri din presă privind întârzierea apariției acestei monografii. Domnule Grindeanu, va rog să faceți lumină în acest caz. Fie ați scris cartea, fie nu ați scris-o. Dacă răspunsul e negativ ați face bine să vă dați demisia azi”, a scris Sergiu Moroianu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.