„Legea asta nu-i nici de stânga, nici de dreapta, e o lege dreaptă”

Deputatul PNL, Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată a vorbit la TVR despre raportul Comisiei Europene care a arătat că există un risc major la adresa prognozei macroeconomice printr-o posibilă implementare a legii dării în plată aşa cum a fost aprobată iniţial de Parlament.

Zamfir mai subliniat că un organ consultativ al Comisiei Europene, Grupul utilizatorilor de servicii financiare, a solicitat în 2013 o analiză referitoare la mecanismele de stingere a datoriilor din ţările UE. Atunci, Comisia Europeană spunea, apropo de darea în plată, că trebuie aplicată în toate ţările membre, subliniază Zamfir.

Mai mult decât atât, Parlamentul European a adoptat foarte recent, şi anume în 8 octombrie 2015, o rezoluţie în care critica legea dării în plată în Spania, pentru că acolo legea dării în plată era cu anumite măsuri restrictive şi cu anumite plafoane, era criticată legea asta, şi în acea rezoluţie, Parlamentul European invita Comisia Europeană să întocmească actele premergătoare să introducă darea în plată în toate ţările membre, atrage atenţia deputatul PNL. Adică dumnealor au considerat că darea în plată este o măsură justă, o măsură prin care se stinge cel mai bine datoria unui creditor.

Daniel Zamfir a reiterat, de asemenea, că legea va suferi anumite modificări tocmai pentru clarificarea temerilor lansate de BNR şi în avizul Băncii Centrale Europene. Una dintre temerile Comisiei Europene legată de retroactivitate este reglementată deja printr-o decizie a Curţii Constituţionale din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.