„Legea lui Dragnea” a fost scoasă de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor

Update: În urma consultărilor liderilor de grup şi a membrilor Biroului permanent al Camerei deputaţilor, „Legea lui Dragnea” nu s-a mai dezbătut azi în plenul Camerei! Şedinţa de azi a plenului s-a reluat după această pauză, însă nu s-a mai discutat decît un singur punct de pe ordinea de zi: solicitarea aprobării de către Parlament a prezenţei unor militari români în străinătae pentru asigurarea protecţiei unui înalt demnitar NATO.

Aşadar, deocamdată „Legea lui Dragnea” aşteaptă să vadă dacă săptămîna viitoare deputaţii vor relua dezbaterile sau va fi retrasă de către iniţiator în urma valului de proteste venite mai ales din partea societăţii civile şi a presei. În Parlament, este meritul liberalilor şi al lui Remus Cernea că acest proiect aberant al lui Liviu Dragnea nu a devenit chiar de azi lege!

Şedinţa de azi a Camerei Deputaţilor de azi, în care trebuia dezbătută controverstata „Lege a lui Dragnea” privind defăimarea, a început cu întîrziere de o oră pentru că liderii de grup au cerut o pauză pentru a ajunge la un acord în legătură cu scoaterea acestei legi de pe ordinea de zi! Cotidianul.ro urmăreşte cu atenţie dezbaterile din Camera deputaţilor şi vă va ţine la curent în timp real cu desfăşurarea lucrărilor.

La reluarea şedinţei, au luat cuvîntul pe procedură reprezentanţii mai multor grupuri parlamentare. Cele mai dure opinii au fost formulate de Eugen Nicolăescu, Victor Orban (PNL) şi independentul Remus Cernea. Ei au invocat nerespectarea Regulamentului Camerei Deputaţilor prin încălcarea art. 69, care prevede că un proiect de lege trebuie comunicat deputaţilor cu cel puţin 5 zile înainte de data stabilită pentru dezbaterea acestuia în plenul Camerei Deputaţilor! Or, în cazul „Legii Dragnea”, acest proiect de lege a fost distrubuit membrilor Camerei deputaţilor chiar în această dimineaţă!

În zadar a încercat Valeriu Zgonea să invoce cutuma Camerei deputaţilor, prin care această încălcare a Regulamentului s-a făcut „de sute de ori”, căci vehemenţa contestării introducerii acestei legi a fost atît de dură, încît, deşi se votase păstrarea proiectului pe ordinea de zi, pînă la urmă s-a acceptat întreruperea şedinţei pentru 30 de minute pentru ca liderii de grup şi Biroul permanent să decidă dacă această lege va fi sau nu păstrată pe ordinea de zi!

Dar, iată ce prevede art. 69 din Regulamentul Camerei Deputaţilor:

În cadrul dezbaterilor pe procedură, a luat cuvîntul chiar şi Liviu Dragnea care a încercat să-şi susţină pe fond proiectul, ceea a dus la protestul liberalilor, care, prin vocea lui Ludovic Orban, l-au ameninţat pe Valeriu Zgonea că va fi reclamat la Comisia pentru abuzuri pentru că i-a permis şefului său de partid acest derapaj!

În final, chiar şi Liviu Drganea a acceptat că n-ar fi bine ca legea lui să treacă prin încălcarea Regulamentului Camerei.

În acest moment s-a decis o pauză de 30 de minute pentru ca liderii de grup şi Biroul permanent să hotărască scoaterea „Legii lui Dragnea” de pe ordinea de zi.

Vă vom ţine la curent cu evoluţia evenimentelor din Camera Deputaţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.