Letonia: două nave ruseşti şi un submarin, în apropierea apelor teritoriale

Două nave militare ruseşti şi un submarin ar fi fost depistate în apropiere de graniţele Letoniei. Anunțul a fost făcut de Forțele Armate ale Letoniei pe Twitter, nu pe canale oficiale.

Navele au fost observate în zona economică exclusivă a Letoniei, la cinci mile distanţă faţă de graniţă, potrivit unei declaraţii emise de serviciul de presă al armatei letone, transmite Independent.md, citând agenția rusă Sputnik.

Forţele Armate Naţionale au identificat navele ca fiind una Project 775 (Ropucha, după denumirea NATO), o corvetă Parchim (cunoscută în Rusia ca Project 1331M) şi un submarin Project 877 Paltus, clasificat de NATO ca fiind din clasa Kilo.

Armata letonă susţine că a remarcat un avion militar de transport Antonov An-22, care efectua un raid în apropierea graniţei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.