Liberalul Ovidiu Silaghi se înscrie în PSD

Preşedintele PNL Satu Mare, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, a fost anunţat, duminică, de Victor Ponta drept „candidatul USL” pentru un post de deputat la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai. Liberalul se va înscrie în PSD. Informația vehiculată inițial pe surse a fost confirmată de Ponta. 

„Sigur că da, pentru că nu poate să candideze altfel. Se va înscrie în PSD, însă este candidatul, ați văzut, al întregului USL în acel Colegiu de la Satu Mare. Și președintele Consiliului Județean, PNL, și ceilalți primari îl susțin, pentru că acolo doar USL poate să câștige și doar în formula USL am câștigat și primăria și Consiliul Județean, după 12 ani în care, normal, prin sistemul de vot din primul tur câștigă întotdeauna UDMR-ul”, a declarat Ponta întrebat dacă Ovidiu Silaghi se va înscrie în PSD.

Ponta a anunţat, anterior, duminică, într-o conferinţă de presă la Negreşti Oaş, că Ovidiu Silaghi va fi candidatul USL în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai.

„Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi, care va fi susţinut de către toate partidele care au format USL. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii ţări, acela că putem fi uniţi, aşa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniţi ca să câştigăm”, a declarat Victor Ponta.

UPDATE Reacția lui Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat duminică seară că el nu a discutat cu Ovidiu Silaghi și nici nu a știut de intenția acestuia de a trece la PSD, explicând că nu se aștepta la o asemenea decizie.

„(…) Cu domnul Silaghi avem o situaţie specială. Acest mic şi trist caz. Domnul Silaghi a dorit să candideze, şi organizaţia din Satu Mare l-a propus, la aceste alegerile parţiale. PNL l-a desemnat candidat oficial, ca să aflu azi că domnul Silaghi s-a înscris la PSD şi ca să aflu de la domnul Ponta că e un gest ca un parlamentar etnic român să iasă în acel colegiu. Voi lămuri chestiunea cu domnul Silaghi. Eu nu am discutat cu el despre această intenţie şi recunosc că nu m-am aşteptat. Domnul Silaghi era, este încă, până văd o hârtie, vicepreşedinte al partidului, nu mă aşteptam la aşa ceva. De aici şi până la a interpreta domnul Ponta că PNL abia aşteaptă să se întoarcă în braţele sale eo distanţă foarte mare. Domnul Silaghi poate fi cel mult încă un transfug, aşa cum a fost şi domnul Tăriceanu şi încă doi parlamentari”, a declarat Crin Aantonescu, la Realitatea TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.