Lichidatorul judiciar Euro Insol a câștigat o bătălie importantă

Tribunalul Mehedinţi a dat câştig de cauza Euro Insol, lichidatorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, în litigiul cu societatea Confort S.A., firma controlată de omul de afaceri timişorean Georgică Cornu. „Prin sentinţa civilă nr. 42, pronunţată joi, 16.02.2017, în dosarul nr. 9089/101/2013/a4, Tribunalul Mehedinţi a respins contestaţia formulată împotriva tabelului preliminar de creanţe, prin care Confort S.A. solicită de la RAAN R.A. suma de 663.783.220 lei ce reprezenta 35% din totalul datoriilor pe care RAAN R.A. le avea faţă de creditori la momentul deschiderii procedurii insolvenţei, în luna septembrie a anului 2013, se arată într-o informare Euro Insol. Conform lui Adrian Munteanu, reprezentant al lichidatorului, prin înlăturarea de la masă credală a sumei de 663.783.220 lei, cresc considerabil şansele că ceilalţi creditori ai RAAN R.A. să-şi recupereze creanţele. „Printre cei îndreptăţiţi să-şi recupereze creanţele se numără salariaţii RAAN, Complexul Energetic Oltenia, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale – Unitatea Teritorială 515 Bucureşti, ANAF, Exim Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Marfin Bank România”, a declarat Munteanu.

De altfel, Euro Insol s-a constituit şi parte civilă în numele RAAN R.A. cu suma de 23 milioane lei într-un dosar penal instrumentat de DIICOT Drobeta-Turnu Severin. Prejudiciul reprezintă garanţia de bună execuţie ce a fost virată către Confort S.A., într-un contract ce trebuia finalizat în anul 2012, prin care firma timişoreana s-a angajat să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în slam dens” pentru Sucursala Romag Termo. Nici până în prezent contractul nu a fost finalizat.

RAAN R.A. a intrat în faliment în dată de 14.06.2016, Euro Insol fiind desemnat în calitate de lichidator judiciar, după ce planul de reorganizare propus de Tudor şi Asociaţii a eşuat. Cu toate că se află în procedura falimentului, RAAN R.A. asigură agentul termic în sezonul rece 2016 – 2017 către Municipiul Drobeta-Turnu Severin, după ce firma Alfa Ground Solutions, care fusese desemnată să construiască centrală pe gaz pentru încălzirea oraşului, nu a finalizat investiţia.

EuroInsol a gestionat, printre altele insolvența Hidroelectrica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.