Lichiditate de aproximativ 17 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 17 milioane lei (3,9 milioane euro), scrie ziarul Bursa.

La orele prânzului, indicele BET era în urcare. Acesta creşte cu 0,15%, ajungând la valoarea de 6.965,61 puncte. BET-FI se depreciază, în schimb, cu 0,10%, până la 30.227,11 puncte.

Noul indice BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă şi el, cu 0,15%, la 1.031,35 puncte. Potrivit BVB, BET Plus „este un indice ponderat cu capitalizarea free float-ului, ce reflectă evoluţia companiilor româneşti listate pe piaţa reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecţie (referitoare la lichiditate şi la valoarea acţiunilor aferente free float-ului), cu excepţia societăţilor de investiţii financiare”.

În ceea ce priveşte acţiunile Fondului Proprietatea (simbol FP), acestea scădeau, în jurul orei 13:30, cu 0,95%, la un preţ de 0,83 lei/unitate, iar titlurile Romgaz urcau cu 0,74% la valoarea de 34,2 lei pe acţiune. Pe bursa de la Londra, preţul certificatelor de depozit (GDR) Romgaz este în urcare cu 1,19% la 10,22 dolari.
Acţiunile Electrica (simbol EL) scad, de asemenea, cu 0,27% la 10,88 lei. Pe bursa de la Londra, în schimb, preţul GDR-urilor este în urcare cu 2,35%, la 13,3 dolari.

Până la această oră, a fost realizată o singură tranzacţie de tip „deal”, cu 95.889 acţiuni SNGN Romgaz (SGN) în valoare de 3.260.226 lei.

Pe piaţa Rasdaq, rulajul se ridica, la orele prânzului, la 94.336,20 lei (21.364,78 euro).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.