Licitaţie pentru autobuze cu aer condiţionat

400 de autobuze noi vor circula prin Bucureşti din această toamnă. Marţi, 4 iulie 2017, Primăria Capitalei a lansat procedura de achiziţie pentru vehicule cu aer condiţionat. La caietul de sarcini s-a ”muncit” timp de un an. Preţul estimat este de 1,27 milioane de lei pentru fiecare autobuz.

Suma totală pe care municipalitatea este dispusă să o aloce cumpărării autobuzelor este de 510,5 milioane de lei fără TVA. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul local al Capitalei. Din cele 400 de autobuze, 300 vor avea o lungime de 12 metri, 50 de vehicule vor avea 10 metri, iar alte 50 vor fi articulate, cu o lungime de 18 metri. Autobuzele vor avea motoare EURO 6 şi vor atinge viteza de deplasare de 80 km/oră. Termenul minim de garanţie va fi de 240.000 km sau 4 ani de funcţionare, iar garanţia extinsă va permite un rulaj minim de 480.000 km pentru alţi 4 ani.

Călători număraţi

Autobuzele vor fi dotate cu sistem IT pentru informarea audio a călătorilor, dar şi pentru numărarea acestora, ”cu o precizie de 99%”. Pasagerii vor fi supravegheaţi video, vor fi dotate cu internet WI-FI şi sistem de comunicare online. Nu vor fi acceptate autobuzele cu trepte, ci doar cele cu podeaua integral coborâtă şi vor fi dotate cu rampe mecanice pentru accesul persoanelor în cărucioare rulante „Microclimatul compartimentului pasagerilor şi şoferului, pe timp de vară, va fi asigurat printr-o instalaţie de aer condiţionat”, se spune în caietul de sarcini. Instalaţiile trebuie să asigure un randament minim de 25 de grade Celsius în salonul pasagerilor, la o temperatură exterioară de 37 de grade.

Criterii de acordare

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, în baza următoarelor criterii, cu ponderi egale: preţul ofertei şi calitatea ofertei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţie este 14 august, ora 16:00.

Data limită de evaluare a ofertelor este 8 septembrie, ora 18:00. Aceste termene pot fi prelungite dacă vor fi contestaţii. Producătorul care va câştiga licitaţia va începe construcţia autobuzelor după ce va semna contractul cu Primăria Capitalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.