Tu vorbeşti, Dictatorule?!

Social-democraţii reacţionează după ce, sâmbătă, la doar o zi după ce s-a înscris în PMP, Traian Băsescu a atacat PSD.

Secretarul general adjunct PSD, Codrin Ştefănescu i-a adresat lui Băsescu o scrisoare deschisă. Acesta îl acuză că şi-a trimis la închisoare duşmanii, că şi-a protejat camarila şi că a minţit şi a umilit oameni.

Scrisoarea lui Codrin Ştefănescu:

„Dictatorule,

Ești ultima persoană din România care poate vorbi despre drepturile omului. Pentru că tu și camarila ta, timp de 10 ani le-ați încălcat pe toate:

1. Ați folosit instituțiile statului în interes propriu pentru a închide gura tuturor adversarilor politici. Ați șantajat, blamat, mințit și hărțiut oameni care au dezavuat și s-au opus abuzurilor continue promovate de voi. Iar pentru asta, afirmă chiar oameni din anturajul tău, i-ai aruncat după gratii pe: Adrian Năstase ca principalul tău adversar politic, pentru care ai nutrit o ură viscerală ; Dan Voiculescu pentru că ți-a dezvăluit fața hidoasă de informator al vechii Securități și slugă a sistemului comunist; pe Gigi Becali pentru că a divulgat public mafia retrocedărilor de la ANRP și taxele percepute de Dorin Cocoș, pe atunci soțul Elenei Udrea, și Ioan Oltean.

2. Ești un mincinos, niciodată nu ai ” apărat evoluția pozitivă a statului”! Dimpotrivă, ai umilit și călcat în picioare destine, ai înjurat și amenințat ziariști.

Ai șantajat, chiar de la tribuna Cotroceniului, un senator al României – Gabriela Firea, și pe familia acestuia, doar pentru că facea parte din comisia parlamentară care ancheta abuzurile prin care ai dobândit moșia de la Nana.

3. Spui că România ”a avansat enorm din 2004”, de când ai preluat președinția. Ceea ce este o altă mare minciună. În toți acești ani, ai patronat o camarilă care a furat și devalizat țara, în timp ce tu tăiai pensii și salarii, motivând că nu sunt bani la buget. Și, în timp ce profesorii, medicii și alte categorii sociale erau în stradă strigându-și disperarea, mafia patronată de tine făcea shopping la Paris și își petrecea concediile la Monaco, pe iahturile proprii.

Timp de 10 ani, nu ai promovat decât scandaluri, conflicte, abuzuri și hoție, lăsând o națiune întreagă dezbinată.

Iar astăzi, fosta ta camarilă a ajuns să se denunțe reciproc, toți indicând undeva, în vârfurl piramidei, pe ”tatăl hoților”. Pentru că tu, Traian Băsescu, ești acela!”

Traian Băsescu a postat sâmbătă un mesaj pe Facebook în care a atacat PSD, apărând, totodată, măsurile de austeritate luate în timpul celui de-al doilea mandat al său la Palatul Cotroceni.

„Dacă în 2010 eram la fel de lași, mincinoşi şi populişti cum sunt politicienii de astăzi ai PSD-ului, România ar fi fost mult mai rău decât Grecia, iar acum nu am fi avut creştere economică şi psd-iştii nu ar fi avut ce să dea populaţiei”, a scris Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.