Lider UNPR, atac la Guvernul din care face parte

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș, vicepreședinte UNPR, critică modul în care Guvernul gestionează problema alimentelor de la Uniunea Europeană, spunând că persoanele cu venituri modeste au primit tichete, dar produsele întârzie să apară, ceea ce, în opinia sa „este un lucru absolut jignitor”.

„Municipiul Baia Mare trebuia, în luna octombrie, să primească 25.000 de pachete, ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Sunt 7.874 de titulari, adică persoanele care vin să ridice pachetele. Dar beneficiari sunt mult mai mulți. Sunt pensionari, cu pensii de sub 400 lei, persoane cu handicap gradul I și II, șomeri, beneficiari de ajutoare sociale și cei de alocații pentru susținere familială. Toți acești oameni, în octombrie, în loc de acele pachete, au primit cupoanele, așteptând ca imediat să primească și alimentele. Înțeleg că a fost campanie electorală dar de atunci, din octombrie, cei responsabili, adică Ministerul Fondurilor Europene, nu au trimis nimic, decât cate o hârtie, un tichet, acestor oameni care nu au nevoie de hârtii, ci de altceva”, a declarat Cherecheș vineri la ședința Consiliului Local.

Primarul spune că acest lucru se întâmplă în toată țara și acuză Ministerul Fondurilor Europene de „incompetență crasă”.

„Cred că este un lucru absolut dramatic, jignitor, în primul rând să îi minți pe oameni, iar din octombrie și până acum să nu vină niciunul dintre cele 25.000 de ajutoare către municipiul Baia Mare. Iar acest lucru se întâmplă în toată țara, din cauza unei incompetențe crase la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, care nu a reușit să facă licitația la timp. Ca și cum, dacă licitația nu a fost făcută la timp, nici oamenii nu vor mânca la timp. Aici nu vorbim despre hârtii sau despre politică, ci despre oameni și necazurile lor. Și parcă știam că, pe hârtie, este un guvern social-democrat. Ni s-au promis acum o lună, ni s-au promis acum o săptămână, nu a venit nimic. Oamenii așteaptă și întreabă la Asistența Socială, ne întreabă pe noi și totuși nu se întâmplă nimic, doar promisiuni, de fapt nu promisiuni, doar minciuni. Este un lucru absolut jignitor, la adresa unor oameni care chiar au nevoie de sărbători de aceste lucruri”, a mai susținut primarul.

Premierul Victor Ponta anunța pe 29 octombrie, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, că Poșta Română a distribuit 2,6 milioane de tichete valorice pe baza cărora persoanele defavorizate vor primi ajutoare alimentare printr-un program european.

„Ajutorarea persoanelor defavorizate este un program european, un program care se adresează tuturor celor 28 de țări. Am văzut critici că noi nu trebuia să îl accesăm, doar așa că suntem noi la guvernare. Toate cele 28 de țări au dreptul să beneficieze de aceste fonduri. S-au repartizat prin Poșta Română, nu prin autorități locale sau prin altceva, 2,6 milioane de asemenea tichete și, pentru că suntem în campanie electorală și domnii de la ACL ne-au reclamat imediat la Bruxelles să nu mai dăm oamenilor nimic, bineînțeles că o să dăm, dar bineînțeles că repartizarea va începe după data de 17 noiembrie. După data de 17 noiembrie folosirea acestor tichete se poate face”, afirma Ponta atunci la începutul unei ședințe de guvern.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.