Liderii PSD au votat noii miniștri ai Guvernului

Comitetul Executiv Național al PSD a votat noii miniștri ai Guvernului fiind desemnați Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stănescu vicepremier și ministrul al Dezvoltării Regionale și Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, iar apoi studiile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti și Facultatea de comandă. Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa.

Postul de ministru al Fondurilor Europene va fi ocupat de Marius Nica. Acesta are 36 de ani şi a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ponta. Este un personaj crescut în umbra vicepreşedintelui PSD Rovana Plumb. Nica a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL.

Înlocuitorul lui Sevil Shhaideh în postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale este senatorul Paul Stănescu. În vârstă de 60 de ani, Stănescu a absolvit în 1982 Facultatea de Agronomie de la Craiova și până în 2008 a activat în sectorul agricol. În 2008 a fost ales președinte al CJ Olt, funcție în care a fost reales în 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreședinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenți lideri din teritoriu ai partidului. În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcția de chestor.

Despre votul din CExN

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că membrii Comitetului Executiv au dat un vot unanim pentru noii miniștri, cu excepția lui Nicolae Bănicioiu care s-a pronunțat împotriva propunerii ca Paul Stănescu să devină vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale.

”Am prezentat colegilor din CEx propunerile pentru miniștri. Pentru postul de vicepremier și ministrul Dezvoltării Regionale și Fonduri Europene – Paul Stănescu, senator. Pentru Ministerul Transporturilor pe dl. Felix Stroe, care este președintele organizației PSD Constanța și director general la RAJA. Pentru ministru delegat pentru Fondurile Europene – Marius Nica”, a anunțat Liviu Dragnea.

El a precizat că ”a fost un vot în unanimitate, cu excepția dlui Paul Stănescu, Nicolae Bănicioiu votând împotrivă”.

Despre rămânerea în Guvern a ministrului Viorel Ilie

Premierul Mihai Tudose a explicat, vineri, rămânerea în Guvern a ministrului Viorel Ilie, în condiţiile în care alți doi miniştri cu probleme în justiție au demisionat, arătând că aceasta este opinia partenerilor ALDE şi că Ilie nu lucrează cu Bruxelles-ul.

Întrebat dacă nu e lipsă de consecvenţă faptul că păstrează un ministru care are probleme la DNA (Viorel Ilie, n.r.), în timp ce Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au demisionat, Tudose a răspuns: „Am vorbit despre cele două colege nu despre incompetenţă şi nu de faptul că sunt vinovate, ci despre percepţia pe care o poate avea la Bruxelles…. Am înţeles, domnul Ilie Viorel nu lucrează cu Bruxelles-ul”.

De asemenea, el a mai spus că liderii ALDE au decis să îl mențină în Executiv pe Viorel Ilie.

”Suntem în parteneriat. Noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră. Este opinia lor”, a mai spus Mihai Tudose.

Comitetul Executiv Național a acceptat demisiile Rovanei Plumb și a lui Sevil Shhaideh din Guvern, în timp ce ALDE a reconfirmat, joi, susținerea pentru Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, în pofida faptului că DNA a cerut Senatului, fără succes, să încuviințeze începerea urmăririi penale împotriva sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.