Liderul opoziţiei de la Chişinău nu poate explica Moscovei cum a cheltuit banii primiţi ilegal din Rusia

Igor Dodon ar putea pierde statutul de politician pro-rus nr.1 din Republica Moldova, deoarece a utilizat abuziv fondurile acordate lunar pentru campania electorală a başcanului Autonomiei Găgăuze şi activitatea curentă a Partidului Socialist, scrie og.ru, citat de Timpul.md.

Portalul menţionează cu referire la surse din cadrul Ambasadei Rusiei de la Chişinău, că Igor Dodon a prezentat rapoarte neconcludente cu privire la utilizarea fondurilor primite în timpul campaniei electorale pentru funcţia de bașcan, ca urmare şi-a complicat semnificativ relațiile cu Kremlinul. Potrivit sursei, înainte de alegerile din autonomia găgăuză, Dodon ar fi primit la Ambasada rusă mijloace în sumă de cel puțin 500 mii de dolari SUA pe săptămână pentru campania electorală a Irinei Vlah, precum și pentru activităţile politice ale PSRM şi crearea organizaţiilor primare. Irina Vlah, acum noul guvernator al UTA Gagauzia, a fost candidatul pro-rus la conducerea unitatii teritoriale din Republica Moldova.

Potrivit sursei, Dodon și-ar putea pierde statutul de politician prorus numărul 1 din Republica Moldova pe motiv că nu poate să justifice cum a utilizat acești bani.

Solicitați de UNIMEDIA să comenteze acuzațiile, socialiștii afirmă că acest articol este o provocare. Mai mult aceștia susțin că anumite surse vor să compromită PSRM-ul, pe motiv că partidul crește în sondaje.

„Conform legislaţiei este interzisă finanţarea din exterior a partidelor, iar PSRM respectă legislaţia RM. Tot felul de apariţii de „ştiri” din acestea reprezintă parte a unor campanii de dezinformare sau pur şi simplu banale provocări. Vedeţi că în sondaje PSRM este pe primul loc, lucru care îi deranjează pe mulţi oameni de la conducerea ţării. Asemenea „informaţii” trebuie citite prin prisma sondajelor din ultimele zile”, se spune în comentariul PSRM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.